Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Postat de panacris in Mancaruri de post
2 Dec 2016 | 5322 vizualizari
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

O plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi toate ingredientele, poate că o să am ceva parte de comentarii, dar vă asigur că s-a consumat integral ;)

Ingrediente

    • 1 pachet foi de plăcintă 
    • cca. 300 g dovleac ras pentru plăcintă 
    • cca. 200 g dovlecel ras
    • cca. 100 g zahăr tos 
    • 1 plic zahăr vanilat 
    • 1 plic zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară 
    • coajă de la 1 lămâie
    • cca. 50 g fulgi de migdale 
    • cca. 50 g miez de nucă tocată grosier 
    • ulei de palmier pentru uns foile

Mod de preparare

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. 

Între timp,  se ung câte trei foi de plăcintă cu ulei, se pune umplutură de dovleac și dovlecel, se rulează, se obțin 4 rulouri care se ung cu ulei și se așază într-o formă termorezistentă rotundă.

Peste foile rulate se adaugă restul de umplutură de dovleac, se presară fulgi de migdale și miez de nucă.

Plăcinta se acoperă cu o foaie sfărâmată peste care se presară zahăr brun și zahar vanilinat aromat cu scorțioșoară, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute, la 200 grade C.

Plăcinta coaptă se pudrează cu zahăr praf și se servește caldă sau rece, în funcție de preferința fiecăruia. 

Spor și poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta

Postat de Bunica

Fasole batuta

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa....

Citeste continuarea

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Postat de Dya

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Se paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2016, 16:23
Lasă, că nici la reţetele mele nu se citeşte tot, am văzut asta şi la reţeta postată azi. Data viitoare am zis să las greşeli inteţionat, să vedem, vede careva?
Am văzut că ai ales şi zahăr vanilat cu scorţişoară, afară de cel normal, poate că-i mai ponderat la aromă decât scorţişoara măcinată.
În rest, îmi place plăcinta, e densă şi plină de aroma de dovleac, aromă ce mie îmi place tare mult.
la 02.12.2016, 16:28
Mie una îmi place și am citit ingredientele! Dacă s-a mâncat toată, sigur le-a plăcut și așa!
la 02.12.2016, 16:30
Adica ai facut placinta si cu fi`su si cu tac`su?
la 02.12.2016, 16:31
Cleme nu prea au legătură, doar prin alianță ) Sau cel puțin așa percep eu )
la 02.12.2016, 16:40
buna buna

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking