Ingrediente
pt aluat:
- 300 gr faina
- 7-8 linguri de zahar
- 85 ml apa
- 60 ml ulei
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
pt umplutura:
- 2 kg dovleac
- 1 pliculet vanilina
- coaja de lamaie
- 110 gr zahar
- 1 lingura cu margarina
Mod de preparare
prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.
punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul,zaharul ,coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o lasa,amestecand intre timp.
facem un aluat din ingredientele de mai sus,pe care il vom imparti in doua.
intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,deasupra punem dovleacul,il nivelam si acoperim cu cealalta foaie careia ii vom face cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.
dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min(dupa primele 20 de min controlam).
cand e gata presaram zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|