Placinta cu gutui si gem de caise

Postat de Georgia in Prajituri
16 Mar 2010 | 8158 vizualizari
Placinta cu gutui si gem de caise

Este o placinta foarte aromata si pentru aceasta reteta ii multumesc lui Kiken Hana.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina,
  •  250 gr zahar,
  • 2 oua,
  • 250 gr unt la temperatura camerei,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • coaja de lamaie/portocala.
  • Pentru umplutura:
  • 2 gutui,
  • 2-3 linguri de zahar,
  • 3-4 linguri gem de caise (eu am folosit de capsuni)

Mod de preparare

Intr-un vas se bate untul crema.
Se incorporeaza zaharul si se mai bate putin, apoi se adauga ouale si se mai bate pana la incorporarea lor.
Se adauga faina, praful de copt si coaja de lamaie sau portocala si se framanta cu mana doar cat sa se poata forma o minge din aluat, sa se omogenizeze, care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 15 minute. Nu se mai adauga faina in plus de cele 500 g.
Gutuile se curata de coaja si miez, se taie felii si se fierb in apa clocotita aprox. 3 minute pana se inmoaie, apoi se scurg de apa si se paseaza cu furculita.
Aluatul scos din frigider se lasa 5 min. si din 2/3 de aluat se intinge o foaie care se aseaza si se niveleaza intr-o forma rotunda(26-28 cm) unsa cu grasime si tapetata cu faina, peste care se pun apoi gutuile pasate si se presara cu 2-3 linguri de zahar.
Restul de aluat se intinde intr-o foaie care se taie fasii, din care se aseaza sub forma de zabrele peste gutui. In spatiile ramase libere ale zabrelelor se pune gemul de caise (de capsuni cum am folosit eu) cu lingurita.

Se coace la foc potrivit timp de 40-45 minute (pana se aureste usor deasupra). In functie de fiecare cuptor.
Se lasa la racit si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gutui si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de merisor67

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 16.03.2010, 11:50
Foarte frumos arata.
la 16.03.2010, 13:13
la 16.03.2010, 19:27
Cred ca este foooarte buna, imi ploua in gura!
la 17.03.2010, 10:06
buna
la 17.03.2010, 19:45
frumoasa foc mai ales grilajul acela!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking