Placinta cu iaurt grecesc si portocale

Postat de RuxyRux in Dulciuri
26 Ian 2017 | 4880 vizualizari
Placinta cu iaurt grecesc si portocale

Astazi va ofer cu mare drag, reteta unei placinte minunate, numai buna de savurat in familie, alaturi de cei dragi, este atat de aromata, parfumata, frageda, nici nu am destule cuvinte sa o descriu...este savoarea intruchipata!

Ingrediente

  • 2 pachete foi de placinta (un pachet are 400 gr. eu am luat de la Lidl)
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 1 kg. iaurt grecesc
  • 225 ml suc de portocala ( eu am avut 2 portocale mari coaja si zeama( Bio neaparat)
  • 4 oua ( de la gaini de curte ar fi grozav pentru culoarea frumoasa)
  • 50 gr. amidon
  • vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se prepara destul de usor.

Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei.

Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se adauga sucul de portocala, se amesteca, se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute ( sau pana isi dubleaza volumul), apoi se adauga iaurtul, putin cate putin si se amesteca pana se pune toata cantitatea. Se adauga, vanilia, coaja de portocala, amidonul si se amesteca.

Tava se unge cu unt, se pun cate trei foi suprapuse, cu grija chiar daca se rup, se completeaza, eu tocmai de aceea am cumparat doua pachete, si nu le-am pus pe toate.

Se toarna peste primul strat suc de portocala cu unt, cam 3 sau 4 linguri, asa din ochi, si se ung bine foile, apoi se toarna un polonic sau doua ( eu am avut un polonic foarte mare) din cantitatea de iaurt, urmeaza din nou strat de foi, zeama de portocala cu unt si deasupra compozitie de iaurt.

Ultimul strat va fi cel din compozitia cu iaurt.

Se coace placinta timp de o ora la 180 de grade C.

Dupa ce scoateti placinta de la cuptor, puneti-o pe un grilaj cu tot cu tava si lasati-o sa se raceasca timp de 7 sau 8 minute si puneti deasupra o folie de prospetime ( nu o puneti cand e fierbinte placinta).

Placinta o puteti taia fara grija calda, puneti deasupra zahar pudra vanilat si bucurati-va de savoarea ei alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt grecesc si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Postat de oanapl

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2017, 21:14
tare buna
la 26.01.2017, 21:16
Vai Motanas de-ai stii cum! Multumesc!
la 26.01.2017, 21:43
E minunata! Imi place tare mult!
la 26.01.2017, 21:44
Delicioasa! Ador placinta asta !
la 26.01.2017, 21:45
Mirelusa...daaaaa...minunata! Iti multumesc!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking