Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
24 Iun 2024 | 643 vizualizari
Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

Au apărut verdețurile, printre care și loboda și cum am primit de la țară o cantitate mai mare, m-am gândit că după ce fac un borș cu multă lobodă, să fac și o plăcintă bună, care nu necesită mult timp de preparare. Au rezultat 8 plăcinte mari. Daca vrei sa prepari si tu aceasta Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie: faina, drojdie, loboda, telemea vaci, marar.

Ingrediente

  • Ingrediente Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa
  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 20 grame de drojdie prosapătă
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 200 ml de apă caldă
  • 20-25 ml de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 325 grame de lobodă roșie
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200 grame de telemea de vaci, răzuită fin
  • 2 legături de mărar
  • sare extrafină (dacă mai trebuie)
  • 1 vârf de cuțit de piper negru
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit plăcintele

Mod de preparare

Cum se prepara Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

Se face un aluat de post din: făină, drojdie, sare, zahăr tos, apă caldă și la urmă, ulei, pentru ca să se desprindă de mâini și să se lege bine. Totodată, uleiul va da aluatului un gust mai bun.

Se lasă aluatul la dospit timp de cel puțin 30 de minute și între timp se pregătește umplutura. Se alege, se spală, se zvântă și se taie loboda. La fel se procedează cu mărarul.

Se pune loboda tăiată într-o tigaie în care s-au turnat inițial 2-3 linguri de ulei și se dă la foc mic. Când loboda scade puțin și se înmoaie, se adaugă telemeaua răzuită fin și la urmă, condimente (sare, dacă mai este nevoie, în funcție de cât de sărată este telemeaua) și piper. La urmă, când se ia tigaia de pe foc se adaugă mărarul tăiat mărunt, se amestecă și se lasă umplutura să se răcorească puțin.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu 1-2 linguri de făină, apoi se împarte în 8 bucăți destul de mari, astfel încât într-o tigaie să încapă, la prăjit, câte două plăcinte.

Din fiecare bucată de aluat se întinde o foaie cam de 6-7 mm grosime, pe o jumătate din ea se pune umplutura într-un strat de 1 cm grosime și apoi cealaltă jumătate de aluat se răsfrânge peste umplutură și se sigilează. 

Plăcintele astfel formate se rumenesc în tigaie, după ce uleiul s-a încins.

Incearca si reteta de Placinte foioase cu telemea la cuptor, o bunatate sau varianta de Placinte cu branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv saratele cu branza si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv saratele cu branza si mix de seminte

Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se...

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui

Postat de comanligia

Aperitiv drob de pui

Mai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2024, 22:37
la 25.06.2024, 21:24
Trebuie sa fie tare buna🤤
la 25.06.2024, 23:34
Da, Lau, mulțumesc frumos, au fost tare gustoase...
la 28.06.2024, 12:49
Placinta este inedita ,n-am mai mancat. Imi place si ca are si marar.Parfumata de
la 28.06.2024, 14:11
Mulțumesc frumos, Ksenya! Și mie îmi place tare mult mărarul, uneori în combinație cu brânzeturi...

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking