Placinta cu ( ludaie) dovleac

Postat de babi5 in Dulciuri
24 Noi 2014 | 5471 vizualizari
Placinta cu ( ludaie) dovleac

Placinta cu ludaie asa se spune in Banat a fost , este si va ramine desertul copilariei , facea mama in mod special de Sfintul Vasile si punea monede in ea si se zicea ca cine le gaseste va fi cu noroc toata viata,am gasit-o de foarte multe ori pe toata perioada copilariei dar se pare ca norocul ma cam ocolit din multe puncte de vedere dar cu Dumnezeu inainte si sa-i multumim pentru tot si pentru toate in fiecare clipa Si asta este inca un mare noroc ca inca mai pot face cite ceva. O recomand cu drag si am facut-o pas cu pas asa cum o facea mama.A iesit perfect.Din materia prima folosita am obtinut 6 rasucite ( 2 tavi 45/40cm)

Ingrediente

  • 1 kg faina de buna calitate
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri otet
  • 4-5 linguri ulei
  • Apa rece cit cuprunde
  • 1 lingura scortisoara
  • 18 linguri gris
  • 50 gr zahar praf pentru decor
  • 30 linguri zahar
  • 3,5 kg dovleac ras
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Faina se pune cernuta intr- un castron se  face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat  elastic.

Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub  forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30 minute.

Intre timp curatam dovleacul si il dam prin razatoare. Apoi punem fata de masa pe masa si luam cite un cerc il ungem cu pensula cu ulei si luam cercul il punem pe pumnii strinsi si incepem sa-l rulam  atit cit de mult putem( atentie sa nu se rupa) apoi punem pe masa si intindem usor pina depasim cu marginile masa( adica marginile vin in jos).

Rupem usor marginile, stropim cu o lingura foaia obtinuta cu ulei apoi la capatul foii intindem  dovleacul pe lungimea foii,   presaram trei linguri de gris uniforM( pentru surplusul de apa) apoi presaram scortisoara si cinci linguri de zahar , intoarcem putin capetele, apoi cu ajutorul fetei de masa rulam; asezam intr-o tava  tapetata cu hirtie de copt, ungem cu ulei si repetam operatiunea pina terminam.

Din marginile foilor mai obtinem 2 cercuri.pentru inca doua bucati de placinta.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute; cind este bine rumenita scoatem, acoperim cu un servet de bucatarie pina se raceste apoi pudram cu zahar praf.

O recomand cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ( ludaie) dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom. Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează...

Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Postat de panacris

Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2014, 15:48
la 24.11.2014, 15:52
la 24.11.2014, 15:57
ce frumos ti-a iesit foaia Babi!!!, niciodata nu voi reusi sa fac asa ceva mi se pare imposibil de intins asa de mult
la 24.11.2014, 16:16
la 24.11.2014, 16:30
Adele multumesc

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking