Ingrediente
- 1 pachet foi proaspete de placinta
- 8-10 mere
- 50 gr fulgi de migdale
- 50 gr merisoare
- 3 - 4 linguri gris
- 2-3 linguri zahar brut
- condimente de casa pudra de portocala + cuisoare + scortisoara
- zahar pudra
- un cub unt moale
Mod de preparare
Spalam si curatam merele. Le radem intr-un vas de sticla sau de plastic. Nu e nevoie sa le scurgeti de siropul lasat,astfel pastram din dulceata merelor si folosim zahar mai putin.
Adaugam merisoarele, zaharul si grisul si amestecam. Lasam un pic sa se "umfle" grisul, Intre timp, bagam fulgii de migdale un pic la cuptor, 2-3 minute, nu mai mult.
Intr-un mojar sau o rasnita, pregatim condimentele. Luam o coaja uscata de portocala, cateva cuisoare si un betisor de scortisoara si le macinam.
Adaugam 3/4 din migdale si condimentele peste merele rase. Lasam 5 minute sa se intrepatrunda aromele.
Desfacem pachetul de foi si le intindem. Ungem cu un pic de unt, asezam un strat de mere si rulam cate doua foi. Taiem in doua sau le lasam asa lungi si le asezam in tava de copt. Procedam la fel cu toata compozitia de mere si apoi ungem cu unt si presaram restul de migdale pe deasupra placintelor.
Le punem in cuptor, la copt, la foc mediu, aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si se lasa un pic la racit, apoi le pudram cu zahar vanilat.
Sunt foarte aromate si merg de minune la un ceai !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mar si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|