Ingrediente
Pentru aluat:
- 350-400 g faina
- 150 ml apa
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 1 kg de mere
- 3 linguri de zahar
- 2 batoane de scortisoara
Mod de preparare
Merele le curatam, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara.
Dupa ce s-au calit se lasa sa se raceaceasca.
Intr-un castron pune faina, praful de copt, treptat uleiul si apa.
Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza toate ingredientele.
Impartim aluatul in doua,intindem prima foaie, pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram putin pesmet, turnam compozitia de mere si punem si a doua foaie de aluat.
Cu o furculita intepam aluatul si dam la cuptorul preincalit pentru 30-40 minute.
Eu am presarat spre final si un pliculet de zahar vanilat deasupra.
Se lasa sa se raceasca dupa care se poate servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|