Placinta cu mere (de post)

Postat de kamy in Dulciuri
25 Noi 2010 | 27068 vizualizari
Placinta cu mere (de post)

de obicei placinta asta nu poposea in tava mai mult de 12 ore,dar pt.ca Nicu nu e cu noi,mai am si pt.voi.........

Ingrediente

  • 2 kg.mere (sau mai putine...mai multe...cate aveti)
  • 1 pachet de margarina
  • 2 lg.otet
  • 2 lg.apa
  • 380-400 gr.faina
  • 1 pahar zahar(si mai mult daca-s merele acre)
  • gris,scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider.

  Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o acoperim cu folia de la margarina si o dam la frigider pana a doua zi.

   A doua zi se curata merele,se dau prin razatoarea mare,se pun intr-un castron si se presara peste 1 pahar de zahar,amestecandu-se.

   Se scoate aluatul din frigider,se imparte in 2 si cu facaletul pe blatul infainat, se intinde o foaie cat e tava in care faceti placinta(eu o fac in tava de la aragaz).Se tapeteaza tava cu putina margarina si faina(eu o ung cu ce a mai ramas pe folia de la margarina)si se intinde foaia presarand peste putin gris.

    Merele le stoarcem dar nu ff bine si le intindem uniform peste foaia de aluat,dupa care presaram iara gris si scortisoara.

    Intindem cealalta foaie pe care o punem peste mere si o intepam cu o furculita cat putem de des.

    Introducem tava in cuptorul incins,la foc mic, pana aluatul capata o culoare maroniu deschis.(eu am lasat-o 40 min,dar asta depinde de cuptorul fiecareia)

     Cand s-a copt scatem tava din cuptor si pudram cu zahar placinta.(cand fac zaharul pudra eu adaug si 2-3 plicuri de zahar vanilat)

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta in straturi, de post

Postat de Constelatialeu

Desert placinta in straturi, de post

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de...

Citeste continuarea

Desert placinta simpla cu mere

Postat de panacris

Desert placinta simpla cu mere

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 22:51
Ce bine ca sunt prima
la 25.11.2010, 22:54
imi place Kamy
la 25.11.2010, 22:55
da fuguta sa-ti dau
la 25.11.2010, 22:57
Bunaaaa bunutaaaa kamy
la 25.11.2010, 23:02
dia...vrei???

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking