Ingrediente
- 250 g margarina rama
- 100 g zahar farin
- 20 linguri faina
- 7 linguri apa
- 1 praf de copt cu sofran
- Umplutura
- 1 kg mere calite (le-am avut la congelator)
- 200 g nuci taiate grosier
- zahar brun
- zahar farin pentru pudrat
Mod de preparare
Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare, potrivita, pe care o impartim in doua si intindem doua foi. Eu am intins pe foaie de copt si apoi am asezat-o in tava- 30/40 cm -intepam cu furculita.
Amestecam merele cu nuca si apoi intindem peste foaia din tava, deasupra asezam a doua foaie o intepam cu furculita si presaram zahar brun. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute. Lasam sa se raceasca si apoi o portionam si o pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|