Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!

Postat de RuxyRux in Prajituri
21 Sep 2012 | 7669 vizualizari
Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!

600 de retete? Daaaaaaaa......impartasite cu voi dragi bucatarasi in aceasta comunitate minunata care mi s-a lipit de suflet. Va multumesc mult tuturor pentru toata aprecierea pe care mi-ati daruit-o de-a lungul acestui timp! Un deliciu de toamna cu muuuulte mere si muuulta scortisoara, va invit sa-l savuram impreuna...

Ingrediente

  • 600 de gr. si inca o mana de faina
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. iaurt
  • 50 ml ulei
  • 3 oua mari
  • un praf de sare
  • o lingurita de scortisoara
  • vanilie
  • pudra de coaja de portocala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 kg si jumatate de mere( bot de iepure)
  • o lingurita de scortisoara
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 ml sirop de mere
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se prepara aluatul:

Ouale si un praf de sare se mixeaza cu un tel impreuna cu zaharul, apoi se adauga vanilia si scortisoara. Tin sa va spun ca poate parea extrem sa mai pui si scortisoara in blat si intr-adevar capata un gust intens datorita ei, insa eu iubesc aroma si gustul  puternic de scortisoara si consider ca merita incercata aceasta varianta.

Dupa ce se amesteca bine se adauga si iaurtul uleiul, apoi faina si drojdia uscata( care nu necesita dizolvare in prealabil).

Pentru a obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana mai este nevoie de inca putina faina.

Lasam aluatul la odihnit exact cat spalam foarte bine si apoi curatam merele si le dam pe razatoare.

Le amestecam apoi cu zahar ( cele 100 de grame) si cu scortisoara si le lasam deoparte.

Siropul de mar:

Cojile de mar bine spalate( cam jumatate din cantitate) se pun la fiert intr-un vas cu o cana de apa si doua trei linguri de zahar si vanilie( dupa gust) si se lasa cam 30 de minute pana rezulta un sirop gros.

Aceasta varianta de impletire si umplere a aluatului nu este una chiar simpla, asa ca puteti alege sa faceti doua foi si sa puneti umplutura la mijloc apoi sa procedati cu siropul ca la varianta mea.

Am impartit aluatul in 7 bucati si am intins fiecare bucata pe o suprafata unsa cu ulei( se repeta operatiunea de ungere cu ulei a suprafetei de intins de fiecare data) apoi am umplut-o cu merele rase. Rulam cu grija foaia.

Foaia este destul de fragila si se poate rupe usor daca intindeti prea mult de ea, insa chiar si asa va veti bucura de o placinta grozav de gustoasa.

Am asezat fiecare rulou umplut cu mere in forma rotunda bucata langa bucata pe semicerc.

Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.

Intre timp din siropul rezultat vom lua 100 de ml de sirop si vom pune pe foc intr-un ibric impreuna cu 50 gr unt. Acest amestec il vom turna peste placinta dupa cele 30 de minute si vom mai lasa apoi la copt inca 15 sau 20 de minute la aceeasi temperatura.

Aveti grija sa puneti tava de cuptor sub gratar  ca sa evitati scurgerea siropului pe fundul cuptorului. 

Cand este gata rumenita frumos scoatem placinta si o lasam la racit ( daca rezistam) , apoi o servim pudrata cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (110)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura Brath

Postat de Creatsa

Prajitura Brath

Blat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste. Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si...

Citeste continuarea

Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat

Postat de cris2711

Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat

Cum se prepara Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2012, 18:12
FELICITARI!!!!!!!! ador placinta cu mere, o alegere de nota 10 (zece) dar si reteta e SUPER buna!!!!!....imediat sun la usa...macar o feliuta sa primesc
la 21.09.2012, 18:13
Ruxy , felicitari Super placinta, super reteta
la 21.09.2012, 18:14
Zamfira multumesc draga mea esti o draguta si te servesc cu drag!
la 21.09.2012, 18:15
Cristina scumpa mea...multumesc din suflet te imbratisez si ma bucur ca iti place!
la 21.09.2012, 18:16
Bravoooo!Placinta e delicioasa!

Vezi toate comentariile (110)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking