Placinta cu peste, legume si piure

Postat de rocsi_1612 in Peste
9 Sep 2019 | 257 vizualizari
Placinta cu peste, legume si piure

Inspirata fiind de  aceasta reteta  de la Merisor, avand ceva conserve prin frigider, m-am gandit sa pregatesc o placinta cu peste pentru ai mei. Am cautat sa combin pestele cu legumele potrivite, sa pregatesc un piure cremos, ca sa fie pe placul lor. A iesit o placinta grozava, gustoasa, dar mai ales consistenta, asa cum multora le place. Cand aveti conserve de peste si nu mai stiti ce sa gatiti, va recomand sa incercati aceasta reteta.

Ingrediente

  • Pentru piure:
    • 5 cartofi mari
    • 2 linguri cu varf smantana
    • unt
    • sare
    Pentru umplutura cu peste:
    • 2 cepe verzi
    • 1 ardei rosu potrivit
    • 450 gr legume mexicane congelate
    • 1 conserva sprot in sos tomat
    • 1 conserva sardine in sos tomat
    • 150 gr ton in suc propriu
    • 150 gr mozzarella
    • 2 linguri ulei
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • 1 lingurita rasa busuioc uscat
    • 3 linguri suc de rosii de casa
    • 2 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai este nevoie de sare.

Umplutura de peste: Ceapa verde o taiati rondele. Ardeiul rosu il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete. Intr-o tigaie mai mare, incingeti uleiul. Adaugati ceapa verde, ardeiul, le sotati 2-3 minute. Puneti amestecul de legume congelat, amestecati. Lasati la sotat la foc potrivit, mai stropiti cu putina apa, din cand in cand, pana legumele sunt patrunse pe 3/4. Adaugati sprotul, sardinele si tonul scurs de lichid. Amestecati bine, apoi puneti sucul de rosii, sare, piper, busuioc uscat si boia dulce, dupa gust. Lasati amestecul pe foc, pana lichidul scade destul de bine. Invartiti din cand in cand. Luati umplutura de pe foc cand este gata. Dati mozzarella pe razatoarea marea. Mararul il tocati marunt. Peste umplutura puneti mozzarella, mararul si amestecati totul.

Intr-un vas, o tava, nu foarte mare, turnati umplutura. Cu lingura, luati din piure si puneti din loc in loc. Il nivelati usor, iar la final faceti un model cu o furculita. Presarati parmezanul ras deasupra. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 200 de grade, pana prinde o crusta rumena deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati 5-10 minute sa se racoreasca.

O serviti simpla, cu o salata sau muraturi, depinde cum va place! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste, legume si piure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Cod la cuptor si gratin de legume

Postat de comanligia

Cod la cuptor si gratin de legume

Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu  ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...

Citeste continuarea

Burger de peste

Postat de RuxyRux

Burger de peste

Pestele se curata cu multa rabdare de oase( mare atentie, nu va grabiti). Se toaca si se dau legumele pe razatoare. Pestele curatat se pune in blender impreuna cu legumele, restul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.09.2019, 11:46
Bun!
la 09.09.2019, 12:01
buna buna
la 09.09.2019, 14:48
Pot sa le mananc separat....
la 09.09.2019, 17:50
la 09.09.2019, 18:04

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking