Saramura de peste in stil vietnamez

Postat de AlexTeacher in Peste
11 Oct 2017 | 4608 vizualizari

M-am gandit sa-ti pregatesc inca o reteta care are sute de versiuni si care totodata starneste competitia in pescarii de pretutindeni: saramura de peste. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 5 tipuri diferite de peste
  • 3 gogonele
  • 100 ml zeama gogonelelor
  • 1 lingura de capere
  • 4 rosii
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie sau lime
  • ½ lingurita de ghimbir ras
  • 2 ardei rosii
  • 2 morcovi
  • 3 cepe salote
  • 2 batoane de telina apio
  • 4 catei de usturoi
  • ½ de legatura de patrunjel
  • ½ de legatura de leustean
  • ½ lingurita de pasta de ardei iute
  • 1 lingurita de pasta de ardei dulce
  • 2 buc. de anason stelat
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare isi aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil.
Pune intr-o tava cu hartie de copt rosiile, usturoiul si ardeii;
Introdu-le in cuptor la 180 de grade C, pana ce acestea se coc;
Verifica-le din cand in cand, pentru ca unele legume se vor coace mai repede decat altele; Intoarce-le pentru a se patrunde uniform;


Unge pestii cu 2-3 linguri de ulei de masline si sareaza-i dupa plac – nu exagera cu sarea pentru ca s-ar putea ca zeama din gogonele sa fie la randul ei sarata;
Incinge o tigaie grill si pune pestii acolo cca. 1 minut pe fiecare parte;
Pestele, cand este gata, se intoarce foarte usor. Nu il grabiti pentru ca acesta se va lipi; 
Scoate pestii pe o farfurie;
Da pe razatoare morcovii si telina apio, iar ceapa salota tai-o cuburi;
Incinge o tigaie si caleste putin morcovii in 2 linguri de ulei de masline;
Adauga apoi piper, ghimbir ras, coaja de lamaie rasa, caperele si zeama de la capere; 
Adauga si gogonelele tocate cubulete mici in prealabil;
Caleste inca 1 min si ia de pe foc;
Rastoarna totul intr-o oala;


Scoate legumele din cuptor, in functie de cat de repede s-au copt;
Curata rosia de pielita si toac-o marunt;
Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardeii copti fierbinti si lasa-i 10 minute;
Curata-i apoi cu usurinta, indeparteaza semintele si taie-i cubulete mici;
Zdrobeste usturoiul intr-un mojar;
Adauga apoi toate legumele care au fost in cuptor peste cele din oala;
Pune pestele si anasonul deasupra si completeaza cu apa fierbinte;
Pune oala pe foc mic si lasa saramura sa scada cca 10 min;
Adauga spre sfarsit zeama de la gogonele, rosiile, pasta de ardei iute si dulce si mai lasa sa dea intr-un clocot;
Potriveste de sare si piper daca mai e cazul;


Toaca patrunjel si leustean si presara pe deasupra cu generozitate;
Scoate pestele si serveste-l alaturi de un sos aioli sau clasicul mujdei si mamaliguta, iar zeama savureaz-o separat;

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste in stil vietnamez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Retete similare

Stiuca pe pat de legume

Postat de andaoana

Stiuca pe pat de legume

Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie . Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin. Morcovul l-am taiat cu...

Citeste continuarea

Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu

Saramura de hamsi

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2017, 17:31
la 13.10.2017, 10:33
Super!
la 14.10.2017, 08:20
la 14.10.2017, 09:37
Îmi place mult!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking