Ingrediente
- Aluat:
- 350 g faina
- 125 ml apa
- 3 linguri ulei
- 1 ou
- 30 g drojdie
- o lingurita cu zahar
- 1/2 lingurita sare
- Umplutura:
- 400 g piept de pui
- 200 g crema de branza
- 2 cepe
- 1 ardei capia copt
- 1 ou
- 4 linguri ulei
- 1/2 legatura patrunjel
- boia dulce
- sare
- piper
- Pentru uns:
- 1 ou
Mod de preparare
Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana pregatim umplutura.
Umplutura: spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.Cand se racesc le taiem cubulete. Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. Intr-un castron punem toate ingredientele , condimentam cu boia , sare si piper si omogenizam.
Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm) Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime umplutura. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|