Ingrediente
- Crusta:
- -500 g faina
- -200 g unt
- -1 ou
- -1 lingurita sare
- -3 linguri lapte rece
- Umplutura:
- -o legatura mare de praz (cam 1 kg)
- -200 g cascaval
- -3 oua
- -200 g smantana
- -sare,piper
- -3 linguri ulei
- -1 galbenus pentru uns placinta
- -1 lingura pesmet
Mod de preparare
Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.
Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras si smantana si se amesteca cu prazul calit.
Aluatul se imparte in doua bucati, cam 1/3 si 2/3. Bucata mai mare se intinde intr-o forma de tort detasabila astfel incat sa acopere si marginea formei. Peste aluat se presara o lingura pesmet care are rolul de a absorbi umezeala compozitiei. Se pune umplutura iar cu restul de aluat se acopera placinta. Se unge cu galbenus de ou si se coace placinta pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|