Placinta cu pui si praz

Postat de auragiuverdea1990 in Mancaruri cu carne
26 Oct 2017 | 4201 vizualizari
Placinta cu pui si praz

Dragi bucatarasi, sper sa nu ma criticati pentru foile pe care le-am facut, dar este prima data cand incerc sa fac niste foi atat de subtiri, gen foietaj. Data viitoare cu siguranta o sa le intind mult mai bine :)

Ingrediente

Pentru foile de placinta aveti nevoie de:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml apa calduta
  • amidon alimentar
  • 50 g unt

Pentru umplutura:

  • 6 cartofi medii ca marime
  • 4 pulpe de pui sau un piept
  • 2 praji
  • 1 ardei
  • 3 linguri rosii
  • 3 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

     Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut l-am acoperit si l-am lasat la odihna pana am pregatit umplutura. 

      Pulpele de pui le-am spalat bine, le-am crestat si le-am pus la fiert timp de 15 minute. Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus si pe ei la fiert in apa cu sare pentru 8-10 minute (eu le-am fiert putin inainte, sa ma asigur ca n-o sa am surprize la cuptor).

Intre timp am curatat prazul si ardeiul si le-am taiat feliute si cuburi. Dupa cele 15 minute, am scos carnea, am lasat-o putin la racit, apoi am scos toate oasele si am tocat-o marunt. Intr-o tigaie am pus uleiul, am pus carnea si am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am adaugat prazul si ardeiul, cartofii, rosiile si putin din apa in care a fiert carnea. Am adaugat sare dupa gust si am mai lasat-o circa 5 minute. 

     Aluatul l-am impartit in 10 bucati. Fiecare bucata am presarat-o cu amidon si am intins-o foarte subtire, apoi am uns-o cu unt topit. La fundul tavii am pus 5 foi, fiecare foaie unsa cu unt, apoi am adaugat umplutura, marginile foilor le-am intors in interior si am pus celelalte 5 foi, unse fiecare cu unt. Deasupra am uns cu un ou batut si am dat la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu carne si ciuperci

Postat de lucy2002

Placinta cu carne si ciuperci

Am dat carnea de pui prin robot. Ciupercile curatate si spalate le-am taiat fideluta, ceapa si prazul le-am pus la calit in ulei. Dupa ce s-au inmuiat am adaugat ciupercile, am potrivit de gust...

Citeste continuarea

Placinta cu piept de pui si praz

Postat de divainbucatarie

Placinta cu piept de pui si praz

Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2017, 19:42
la 26.10.2017, 19:44
Bună tare!
la 26.10.2017, 20:08
la 26.10.2017, 20:21
la 26.10.2017, 20:57
Cred ca a iesit tare buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking