Ingrediente
Pentru foile de placinta aveti nevoie de:
- 500 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 200 ml apa calduta
- amidon alimentar
- 50 g unt
Pentru umplutura:
- 6 cartofi medii ca marime
- 4 pulpe de pui sau un piept
- 2 praji
- 1 ardei
- 3 linguri rosii
- 3 linguri de ulei
- sare
Mod de preparare
Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut l-am acoperit si l-am lasat la odihna pana am pregatit umplutura.
Pulpele de pui le-am spalat bine, le-am crestat si le-am pus la fiert timp de 15 minute. Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus si pe ei la fiert in apa cu sare pentru 8-10 minute (eu le-am fiert putin inainte, sa ma asigur ca n-o sa am surprize la cuptor).
Intre timp am curatat prazul si ardeiul si le-am taiat feliute si cuburi. Dupa cele 15 minute, am scos carnea, am lasat-o putin la racit, apoi am scos toate oasele si am tocat-o marunt. Intr-o tigaie am pus uleiul, am pus carnea si am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am adaugat prazul si ardeiul, cartofii, rosiile si putin din apa in care a fiert carnea. Am adaugat sare dupa gust si am mai lasat-o circa 5 minute.
Aluatul l-am impartit in 10 bucati. Fiecare bucata am presarat-o cu amidon si am intins-o foarte subtire, apoi am uns-o cu unt topit. La fundul tavii am pus 5 foi, fiecare foaie unsa cu unt, apoi am adaugat umplutura, marginile foilor le-am intors in interior si am pus celelalte 5 foi, unse fiecare cu unt. Deasupra am uns cu un ou batut si am dat la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|