Placinta cu spanac in aluat de foietaj

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
1 Noi 2016 | 16083 vizualizari
Placinta cu spanac in aluat de foietaj

O placinta cu spanac simpla ,dar foarte buna . Este speciala pentru cei carora le place spanacul . 

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj
  • 500 gr spanac fiert
  • 200 gr branza telemea de capra
  • 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • 100 gr cascaval
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • 1 ou
  • seminte susan

Mod de preparare

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat .
Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze .
Branza telemea , impreuna cu ricotta si cascavalul razuit le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul , am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .
Am gustat si nu am mai adaugat sare deoarece am avut o branza telemea destul de sarata .
Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.
Intr-o tava am intins o foaie de aluat de foietaj , am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .
Intr-un bol am batut oul cu furculita si am uns bine placinta . Din loc in loc am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan .
In cuptorul incins la 180 grade coacem placinta cam 25minute .
Serviti cu cei dragi .
 
 
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta floare cu spanac si branza

Postat de oanapl

Placinta floare cu spanac si branza

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de mirela0911

Placinta cu spanac

Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.   Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.   Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2016, 13:38
la 01.11.2016, 14:21
Yummy, e bună asta!
la 01.11.2016, 14:26
la 01.11.2016, 14:41
buna
la 01.11.2016, 15:10
Super!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking