Ingrediente
Pt. aluat:
- 600 g faina alba
- 1 lgt sare
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 5 lg ulei masline
- lapte cat cuprinde
Pt.umplutura:
- 525 g crema telemea
- 1 ou
- piper macinat
- sare (daca mai este cazul)
- 1 lg chimen macinat
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1 ardei rosu kapia
- 150 g muschi file
- 100 g masline negre fara samburi
- 1 lg ulei
Mod de preparare
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna uleiul si maiaua. Se incepe amestecarea dinspre interior spre exterior , adaugand treptat laptele caldut pana obtinem un aluat bun pentru framantat. Cand devine nelipicios si elastic, se lasa la dospit pentru cca jumatate de ora.
Umplutura: Se spala ardeiul kapia si se taie betisoare. Muschiul file se taie bucatele mici iar maslinele negre in feliute. Se pune o lingura de ulei in tigaia incinsa si muschiul file se lasa 2-3 minute sa se prajeasca. Se adauga ardeiul kapia, se lasa sa se caleasca usor impreuna iar la final se pun maslinele. Se amesteca totul si se lasa deoparte.
Intr-un vas incapator se pune crema de telemea, se adauga oul, chimenul macinat si patrunjelul tocat. Se asezoneaza cu piper macinat si eventual sare si se omogenizeaza bine.
Aluatul se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii cuptorului. Se aseaza pe tava unsa cu putin ulei si se mai intinde usor prin apasare pentru a ridica putin marginile aluatului. Se toarna peste aluat crema de telemea, iar deasupra se presara ardeiul si muschiul file. Marginile aluatului se indoaie usor peste umplutura si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana devine aurie.
Se serveste atat calda cat si rece, este la fel de buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|