Rulouri cu branzeturi si crema de ardei copt la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
4 Sep 2015 | 2570 vizualizari
Rulouri cu branzeturi si crema de ardei copt la cuptor

mai pe scurt: placinte :)))))

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar brun
  • cca 600 ml apa calduta
  • cca 50 ml ulei

Crema de ardei:

  • 4 ardei kapia copti
  • 1 baton crema de unt
  • sare si piper dupa gust

Crema de branza:

  • 200 gr. cascaval
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata "Ceva Fin" de la Delaco
  • 200 gr. branza telemea de oaie
  • 1 iaurt mic degresat

Pentru uns:

  • 1 ou mare de casa
  • seminte de susan

Mod de preparare

Pentru inceput preparam aluatul astfel:

-punem faina intr-un castron incapator, facem o groapa la mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia uscata din cele 2 pliculete;

-peste drojdie turnam apa calduta,apoi acoperim cu faina de pe margini si framantam un aluat elastic;

-din cand in cand picuram ulei pentru a desprinde aluatul de pe maini mai usor;

-acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam cel putin o ora la dospit, timp in care in functie de locul unde il asezam, acesta isi va dubla sau tripla volumul.

Pentru crema de ardei coacem mai intai ardeii, ii curatam de coaja, ii lasam la scurs si ii trecem prin robot impreuna cu crema de unt, sare si piper macinat dupa gust.

Pentru crema de branza trecem pe razatoarea fina telemeaua de oaie si cascavalul, peste acestea adaugam crema de branza cu verdeata de la Delaco si iaurtul degresat, amestecam cu lingura pana se omogenizeaza ingredientele corespunzator.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata (eu l-am impartit in doua pentru ca era prea mult si nu-l puteam intinde corespunzator).

Decupam dreptunghiuri de marimea dorita, asezam pe una dintre laturile scurte un rand de crema de branza, apoi ungem restul suprafetei cu crema de ardei si rulam aluatul, obtinand ceea ce vedeti in pozele de mai jos.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt (lasam loc intre ele pentru ca vor creste in volum in timpul coptului), presam usor marginile cu furculita, ungem apoi rulourile cu ou batut si presaram susan.

Dam tavile la cuptor si le coacem pana capata culoare frumoasa, aurie. (cca 25 min)

Sunt excelente calde, dar se pot servi si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu branzeturi si crema de ardei copt la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

Postat de merisor67

Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente....

Citeste continuarea

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Postat de panacris

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2015, 17:49
Ahaaaaa,sunt prima!Ma servesc dupa pofta inimii!
la 04.09.2015, 17:53
Eu a doua !!!
la 04.09.2015, 17:54
Tare treaba cu ardeii, mai ales că se potrivesc de minune cu brânza. Hmmm, cred că a mirosit tare fain la tine în bucătărie.
la 04.09.2015, 18:03
Ce combinatie faina!
la 04.09.2015, 18:36

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking