Placinta cu urda si spanac

Postat de Irina in Aperitive / Garnituri
29 Iul 2015 | 6962 vizualizari
Placinta cu urda si spanac

De cate ori mergem acasa la ai mei cumparam cas si urda, sa ne bucuram si noi de branza buna. Cum de data asta am luat mai multa, am adus si acasa si m-am gandit ca tare buna ar fi o placinta cu urda. Blink!!! Mi-a venit in minte o reteta de placinta greceasca pe care o am intr-o carte cumparata intr-o scurta plimbare prin Atena. So, am dat fuga, am rasfoit cartea si am adaptat si reteta pentru a fi mai pe placul meu. ;)

Ingrediente

  • 500 g urda
  • 500 g spanac
  • 4 oua
  • 1 cescuta cu lapte (100 ml)
  • 1 ceapa mica tocata
  • sare
  • piper
  • 10 foi de placinta
  • ulei pt uns foile
  • parmezan ras

Mod de preparare

Am pregatit intai foile de placinta:am asezat in tava o foaie de placinta, am uns-o cu ulei si tot asa am procedat, pana am pus cinci foi.

Am pregatit compozitia pentru placinta: am amestecat urda cu sare, oua si lapte. Spanacul l-am calit cu ceapa tocata intr-un vas, am condimentat cu sare si piper si dupa ce l-am scurs de zeama l-am adaugat peste branza. 

Compozitia de branza si spanac am turnat-o in tava peste foi iar deasupra am pus iar foaie cu foaie unsa cu ulei, inclusiv ultima foaie.

Tava cu placinta am dat-o la cuptor pana s-a rumenit deasupra usor. Am adaugat parmezan ras si am mai lasat la cuptor cam 10 minute. 

Dupa ce am scos tava din cuptor am acoperit-o cu un prosop umed, pentru ca foile placintei sa se inmoaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.  La final adaugam...

Citeste continuarea

Placinta de casa, cu branza si spanac

Postat de privatelaura

Placinta de casa, cu branza si spanac

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2015, 12:50
Ce prezentare frumoasa!
la 29.07.2015, 12:56
la 29.07.2015, 12:57
buna buna
la 29.07.2015, 13:02
Bună a fost!
la 29.07.2015, 13:03
Minunata !

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking