Placinta de cartofi

Postat de caroline in Mancaruri cu carne
21 Aug 2015 | 3917 vizualizari
Placinta de cartofi

Nu stiu ce denumire i se potriveste mai bine dar stiu ca a fost tare bun ... in special celor mici le-a placut ca au mai cerut o portie :X

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 30 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri parmezan
  • 1 ou
  • 1\2 ceapa
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 60 gr mazare
  • 300 gr carne tocata
  • 2-3 rosii
  • 6 linguri ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit. 

Intre timp pregatim legumele : 

Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mici.

Ardeiul spalat ,curatat de nervuri si seminte , il taiem cuburi mici.

Ceapa curatata,spalata o tocam cat mai fin . 

Punem uleiul intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem morcovul. Lasam la calit , la foc potrivit cateva minute, dupa care adaugam ardeiul. 

Amestecam cu o lingura de lemn si lasam la calit in continuare la foc potrivit . 

Adaugam apoi ceapa si mazarea (bine scursa de zeama din conserva-si clatita sub jet de apa rece) si potrivim de sare si piper. Amestecam din cand in cand cu lingura de lemn.

Cand legumele aproape sunt calite, adaugam carnea si amestecam bine .Lasam in continuare la foc potrivit. 

Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii mixam cu untul,oul,laptele, 2 linguri cu parmezan si gustam sa vedem de mai trebuie sare. 

Ungem un vas pentru cuptor cu ulei si punem piureul de cartofi . Nivelam bine si dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 5 minute. 

Scoatem apoi vasul din cuptor,punem compozitia cu carne si legume si ornam cu felii de rosii si restul de parmezan  . Presaram sare si introducem din nou vasul la cuptor pentru alte 10-15 minute...pana ce rosiile s-au rumenit frumos la suprafata.

Se serveste cald cu paine proaspata :) ! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Placinta de cartofi la tigaie

Postat de katty

Placinta de cartofi la tigaie

Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2015, 09:39
buna, buna!
la 21.08.2015, 09:40
Daniela
la 21.08.2015, 09:49
Ce bunatate!
la 21.08.2015, 10:08
Tare buna !
la 21.08.2015, 10:57
Laura

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking