Placinta de dovleac

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
8 Dec 2010 | 16909 vizualizari
Placinta de dovleac

Pentru aluat m-am inspirat din Silvia Jurcovan.

Ingrediente

  • Aluat
  • 650 g Faina
  • 400 g Iaurt
  • 200 ml Ulei
  • 100 g Zahar
  • 1 Plic praf de copt
  • 1/2 linguritza sare
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura
  • 2 kg Dovleac
  • 200 g Zahar
  • 100 g Unt
  • 1 Praf sare
  • 1 Plic vanilie
  • Zeama de la o jumatate de lamaie  

Mod de preparare

Intai se prepara umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca.

Dovleacul se curatza de semintze si coaja si de pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratitza.NU SE PUNE APA.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Faina se amesteca cu praful de copt.

Celalalte ingrediente se amesteca intr-un vas 3-4 min. pana ce se omogenizeaza iaurtul cu uleiul. Se adauga si faina si se amesteca intai cu lingura iar apoi se framanta cu mana pana se incorporeaza faina.

Aluatul se imparte in doua partzi pt cele doua foi.

Se intinde o foaie de dimensiunea tavii si pune in tava neunsa.

Se preseaza si se intinde cu mana si se intzeapa cu furculitza din loc in loc pe toata suprafatza.

Se pune umplutura de dovleac si se repartizeaza uniform.

Se intinde si foaia a doua se pune peste umplutura, se preseaza ushor si se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza din loc in loc.

Se introduce in cuptor la 220 de grade C timp de 50-60 de min. pana se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste se taie bucatzi si se pudreaza cu zahar pudra si scortzisoara daca va place.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 22:43
Arata de mii de milioane!!!!
la 08.12.2010, 22:48
super arata ,motanul s-a bagat in sfarsit intre oale
la 08.12.2010, 22:50
Suuuuper arata minunat,felicitari si 5 furcu mari
la 08.12.2010, 22:51
ce dulce buuuuuuun ai facut Motane
la 08.12.2010, 23:03
n-am mancat nimic cu dovleac habar nu am ce gust are...da 5f ca arata bine

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking