Placinte impletite, cu dovleac

Postat de merisor67 in Prajituri
3 Noi 2013 | 4830 vizualizari
Placinte impletite, cu dovleac

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 300 gr unt
  • 120 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 600 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita de bicarbonat
  • Coaja rasa de lamiae si portocala
  • 1 lingura zahar
  • ½ lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 800 gr razatura de dovleac placintar
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri gris

Mod de preparare

Pentru aluat, punem untul intr-un vas pe foc incet si il lasam sa se topeasca, apoi punem jumatate din cantitatea topita intr-un bol, iar peste cealalta jumatate de pe foc punem uleiul si o mana de faina.

Amestecam bine sa nu faca faina cocoloase apoi ridicam vasul de pe foc si il lasam la racit.

Peste untul din bol punem galbenusurile, zaharul, sarea si omogenizam. Adaugam apa, coaja rasa de portocala si lamaie, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Framantam un aluat elastic si nelipicios. Trebuie sa fie mai moale, de fapt in momentul in care nu se mai lipeste de maini, nu mai adaugam faina.

Ungem masa de lucru cu putin ulei si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie subtire cat lama unui cutit.

Peste jumatate din aluat intindem uniform jumatate din compozitia fiarta, apoi pliem cealalta jumatate de aluat peste umplutura, presam incet cu mainle sa se lipesca si procedam la fel, adica punem jumatate din compozitia ramasa peste jumatate din alual, pliem partea cealalta de aluat peste compozitie si tot asa pana epuizam compozitia si nu mai putem plia aluatul.

Eu am facut asta de patru ori.

Punem aluatul in bol, il acoperim cu folie si il dam la frigider pana se intareste compozitia cu care l-am uns(cam 30-40 de minute)

Pentru umplutura, curatam dovleacul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare.

Punem razatura intr-un vas la foc mediu, adaugam zaharul si scortisoara si amestecam incet.

Lasam pe foc pana cand se formeaza sirop si se inmoaie dovleacul, apoi adaugam grisul, ridicam de pe foc si lasam vasul la rece.

Asamblare:

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua.

Intindem fiecare parte de aluat in cate o foaie dreptunghiulara, pe masa de lucru, dar peste hartie de copt(eu la prima parte am uitat sa pun hartia si am transferat-o greu in tava).

Punem pe mijlocul foilor cate o jumatate din compozitia cu dovleac si crestam marginile foilor in fasii de 1,5 cm, pe care le impreunam peste dovleac sub forma de impletitura.

Asezam placintele in tava cu tot cu hartia de copt si le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

Le pudram reci cu zahar, cu aroma de vanilie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte impletite, cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

Postat de farfuriavesela

Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

Dovleacul  ras se pune intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand  se va gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 12:55
la 03.11.2013, 12:57
le-ai impletit frumos )
la 03.11.2013, 12:57
la 03.11.2013, 13:00
Ce bune si faine placinte!!
la 03.11.2013, 13:04
Bune

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking