Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

Postat de Dya in Dulciuri
21 Sep 2014 | 6652 vizualizari
Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 2 cani cu faina cernuta
  • o cana cu apa calduta
  • 2 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • un dovleac placintar (aproximativ 2 kg)
  • 5-6 linguri cu zahar
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • scortisoara dupa gust
  • Suplimentar:
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Pasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa calduta, omogenizand totul. Framantam aluatul, adaugand si uleiul, putin cate putin. Il pastram in vasul acoperit un cu un prosopel curat de bucatarie, pana isi dubleaza volumul.

Dovleacul il spalam bine, il curatam de coaja si il taiem in bucati mici. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie.

In dovleacul maruntit incorporam ghimbirul ras (sau il maruntim o data cu dovleacul).

Din aluatul dospit, intindem trei foi.

Umplem fiecare foaie cu dovleac ras, presaram scortisoara si zaharul, dupa care le rulam si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt.

Fiecare placinta rulata o ungem cu ou batut.

Le coacem la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Dupa racire se presara zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de covrigi polonezi

Postat de licurici_lra

Reteta de covrigi polonezi

Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi  Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin...

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 11:20
la 21.09.2014, 11:32
n-am facut inca cu dovleac, dar am gustat si-mi place
la 21.09.2014, 11:34
buna buna
la 21.09.2014, 11:38
la 21.09.2014, 11:41
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking