Aroma de toamna (placinta cu dovleac)

Postat de aziz in Prajituri
11 Ian 2011 | 9240 vizualizari
Aroma de toamna (placinta cu dovleac)

reteta este a domnului motan. bine, mi-am pus oleac si eu amprenta ca doar nu m-am putut abtine:))

Ingrediente

  • 650gr faina
  • 200 iaurt
  • 200ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 150gr zahar
  • umplutura:
  • un dovlecel de marime medie (vz foto,chiar habar nu am cit a cintarit,sa zicem cam 1,5 kg)
  • 6 mere mijlocii
  • o lamiie
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • vanilie
  • o lingura scortisoara

Mod de preparare

curatam minunea de dovleac si o dam pe razatoarea mica la fel procedam si cu merele.amestecam merele cu dovleacul si zaharul,zaharul vanilinat si sucul de la lamiie .untul se pune la foc intr-o oala destul de maricica peste care adaugam amestecul de dovleac .punem capacul si mai mestecam din cind in cind ,va fierbe in suc propriu nu adaugam apa.cind este fiert adaugam o lingura de scortisoara.dam compozitia la racorit

intre timp facem aluatul din ingredientele de mai sus si il impartim in doua din care facem 2 foi.se pune prima foaie in tava(este tava de unica folosinta este mult mai mica decit tava de la cuptor)punem dovleacul caldut si foaia a doua.dam la cuptor 175 grade cam 20 -25 minute.lasam la racorit apoi pudram cu zahar vanilinat .excelenta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aroma de toamna (placinta cu dovleac)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu arome si culori de toamna

Postat de merisor67

Desert chec cu arome si culori de toamna

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr. Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de dovleac placintar

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de dovleac placintar

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Se adauga apa si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 15:22
Apreciez munca, dar nu pap dovleac. Imi place insa cum arata
la 11.01.2011, 15:23
Super bun Aziz...vad ca toata lumea face bunatati cu dovleac...eu ce mai astept?
la 11.01.2011, 15:32
anca nici eu papam insa amestecat cu mar are gust total diferit
la 11.01.2011, 15:33
rux fata eu zic sa te apuci sa faci,nu va spun cum iese aluatul cel mai bun din cite am facut vreo dat
la 11.01.2011, 15:34
La Favo direct....cu viteza luminii!!! Azizule scump...multam fain

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking