Ingrediente
Foi:
- 500 gr faina
- 300 ml apa calduta
- 100 ml ulei
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita rasa de sare
- putina faina ptr intins foile
Compozitie:
- 600 gr de branza sarata telemea
- 3 oua
Sos:
- 500 gr iaurt
- 3 oua
- 1 lingurita rasa de sare(atentie daca branza e prea sarata punem doar un praf)
Mod de preparare
Prepararea foilor:facem un aluat din ingredientele de mai sus,apoi rupem 7 bucati din aluat.
Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina.
Se poate intinde si pe o foaie pergament.Preparam compozitia amestecand ingredientele.
Pe fiecare foaie punem compozitia de branza si apoi impaturim parte peste parte si o incretim usor.Asezam bucatile umplute intr-o tava unsa cu ulei.Dam la cuptorul incins la 180°c si coacem o jumatate de ora dupa care scoatem placinta si turnam sosul deasupra facut din ingredientele de mai sus,intepam cu furculita din loc in loc si mai dam la cuptor pana este bine rumenita.Daca nu e bine rumenita se mai tine la cuptor inca 30-40 minute,depinde de cuptorul fiecaruia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|