Placinta domneasca cu branza dulce

Postat de RuxyRux in Dulciuri
1 Oct 2016 | 11853 vizualizari
Placinta domneasca cu branza dulce

Va garantez ca nu te poti satura cu o portie... ai nevoie de minim doua bucati :))))))) zdravene! :))))  Bine e sa fii boier acasa si sa mananci placinte aburinde , abia scoase din cuptor, asa cum si cate iti pofteste inima! :D :D :D

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am avut Edenia)
  • 1 kg branza de vaci
  • 500 gr smantana
  • 300 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 lingura plina de iaurt( grecesc)
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
  • unt pentru uns tava
  • o tava Jena 30/20

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, cu zaharul si ouale, cu vanilia, coaja de lamaie, romul si praful de copt.

Foile se rup in bucatele si se amesteca pe rand in compozitie. Se pastreaza o singura foaie deoparte.

Se unge tava cu unt, se pune compozitia cu foi si crema de branza si se pune deasupra foaia ramasa.

Se coace placinta timp 45 sau 50 de minute la 180 de grade.

Dupa 30 de minute, se deschide cuptorul, se pune deasupra iaurtul si se unge foaia rapid.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.

Se poate manca calda, iar daca doriti pudrati placinta cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare boiereasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta domneasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta domneasca cu branza dulce

Postat de ctlina

Placinta domneasca cu branza dulce

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2016, 23:07
Nu sunt eu doamna mare dar parca mi-as infinge lingurita intr-o portioara
la 01.10.2016, 23:10
Ba esti o mare doamna frumoasa si scumpa prietena! Te imbratisez cu dor! Multumesc!
la 01.10.2016, 23:11
Taman ce m-am intors dupa Domeniu Cantacuzino, deci merge o portie dubla...
la 01.10.2016, 23:12
Dubla sa fie Clemisoara mea! )
la 01.10.2016, 23:21
buna buna

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking