Ingrediente
- Jumatate kg foi subtiri de placinta(9 foi)
- 1 kg dovleac galben
- 170 gr zahar
- 1 lingura gris fin
- 6 oua
- 110 ml smantana
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita si jumate scortisoara
- un sfert lingurita nucsoara
- 220 gr unt
- putin zahar pudra
- putina scortisoara
Mod de preparare
Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o tava unsa in prealabil cu unt, asezam prima foaie apoi o ungem cu unt, urmand a doua, la fel unsa cu unt, si a treia la fel cu unt, dupa care punem jumatate din compozitie si apoi presaram din vasul mic cu zaharul si scoartisoara, si urmeaza iar sa punem 3 foi , procesul fiind la fel ca mai sus, iar restul de compozitie si restul de zahar cu scortisoara, si iar ultimile foi unse cu unt fiecare. Cand asezati foile, lasati cam 5 cm din foaie pe marginea tavii ca sa putem inchide placinta, ptr a nu se scurge din compozitie.
Cand e gata, intepam cu un cutit de-a lungul si latul placintei, stropim cu putina apa, si presaram putin zahar. Punem la cuptorul preincalzit la 180C( depinde de cuptor, eu il pun la 160 ptr ca e puternic la programul cu aer rotativ) ptr cca o ora. Se serveste si rece si cald. Cand s-a mai racit putin, putem presara putin zahar pudra si putina scortisoara pe deasupra.
E usor de facut, dar necesita timp!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dulce de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|