Placinta dulce de dovleac

Postat de doralinda72 in Dulciuri
2 Feb 2013 | 4063 vizualizari
Placinta dulce de dovleac

Dovleacul nu s-a numarat printre legumele care imi plac,dar acum mi-am schimbat parerea!

Ingrediente

  • Jumatate kg foi subtiri de placinta(9 foi)
  • 1 kg dovleac galben
  • 170 gr zahar
  • 1 lingura gris fin
  • 6 oua
  • 110 ml smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita si jumate scortisoara
  • un sfert lingurita nucsoara
  • 220 gr unt
  • putin zahar pudra
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o tava unsa in prealabil cu unt, asezam prima foaie apoi o ungem cu unt, urmand a doua, la fel unsa cu unt, si a treia la fel cu unt, dupa care punem jumatate din compozitie si apoi presaram din vasul mic cu zaharul si scoartisoara, si urmeaza iar sa punem 3 foi , procesul fiind la fel ca mai sus, iar restul de compozitie si restul de zahar cu scortisoara, si iar ultimile foi unse cu unt fiecare. Cand asezati foile, lasati cam 5 cm din foaie pe marginea tavii ca sa putem inchide placinta, ptr a nu se scurge din compozitie.

Cand e gata, intepam cu un cutit de-a lungul si latul placintei, stropim cu putina apa, si presaram putin zahar. Punem la cuptorul preincalzit la 180C( depinde de cuptor, eu il pun la 160 ptr ca e puternic la programul cu aer rotativ) ptr cca o ora. Se serveste si rece si cald. Cand s-a mai racit putin, putem presara putin zahar pudra si putina scortisoara pe deasupra.

E usor de facut, dar necesita timp!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dulce de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...

Citeste continuarea

Desert placinta dulce de toamna

Postat de mirela0911

Desert placinta dulce de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2013, 12:12
excelenta imi place tare mult dovleacul,poti face orice din el,supe,aperitiv,mancaruri,desert,e foarte versatil
la 02.02.2013, 12:12
la 02.02.2013, 12:13
la 02.02.2013, 12:15
la 02.02.2013, 12:17
Va multumesc frumos ptr aprecieri!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking