Placinta dulce de dovleac

Postat de doralinda72 in Dulciuri
2 Feb 2013 | 4081 vizualizari
Placinta dulce de dovleac

Dovleacul nu s-a numarat printre legumele care imi plac,dar acum mi-am schimbat parerea!

Ingrediente

  • Jumatate kg foi subtiri de placinta(9 foi)
  • 1 kg dovleac galben
  • 170 gr zahar
  • 1 lingura gris fin
  • 6 oua
  • 110 ml smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita si jumate scortisoara
  • un sfert lingurita nucsoara
  • 220 gr unt
  • putin zahar pudra
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic, punem cele 4 linguri de zahar cu scortisoara si nucsoara si amestecam putin lasand deoparte. Intr-o tava unsa in prealabil cu unt, asezam prima foaie apoi o ungem cu unt, urmand a doua, la fel unsa cu unt, si a treia la fel cu unt, dupa care punem jumatate din compozitie si apoi presaram din vasul mic cu zaharul si scoartisoara, si urmeaza iar sa punem 3 foi , procesul fiind la fel ca mai sus, iar restul de compozitie si restul de zahar cu scortisoara, si iar ultimile foi unse cu unt fiecare. Cand asezati foile, lasati cam 5 cm din foaie pe marginea tavii ca sa putem inchide placinta, ptr a nu se scurge din compozitie.

Cand e gata, intepam cu un cutit de-a lungul si latul placintei, stropim cu putina apa, si presaram putin zahar. Punem la cuptorul preincalzit la 180C( depinde de cuptor, eu il pun la 160 ptr ca e puternic la programul cu aer rotativ) ptr cca o ora. Se serveste si rece si cald. Cand s-a mai racit putin, putem presara putin zahar pudra si putina scortisoara pe deasupra.

E usor de facut, dar necesita timp!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dulce de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...

Citeste continuarea

Desert placinta dulce de toamna

Postat de mirela0911

Desert placinta dulce de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2013, 12:12
excelenta imi place tare mult dovleacul,poti face orice din el,supe,aperitiv,mancaruri,desert,e foarte versatil
la 02.02.2013, 12:12
la 02.02.2013, 12:13
la 02.02.2013, 12:15
la 02.02.2013, 12:17
Va multumesc frumos ptr aprecieri!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking