Placinta frageda cu branza sarata

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
14 Oct 2015 | 4867 vizualizari
Placinta frageda cu branza sarata

A venit vremea placintelor, asa ca astazi am preparat una extrem de frageda...si delicioasa...am primit de la mama nota zece...asa ca-i de bine! :)))))) Un aluat grozav pe care-l puteti incerca si cu alte umpluturi: mere, dovleac, branza dulce...se prepara extrem de rapid si zic eu...merita probat!

Ingrediente

Aluat:

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 350 gr faina( plus o mana buna pentru infainat)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • amidon( sau faina) pentru infainat suprafata de intins

Umplutura:

  • 800 gr branza telemea cremoasa( sau de care doriti)
  • 350 gr smantana
  • 1 legatura marar( daca nu va place, puneti patrunjel)
  • 3 oua

Mod de preparare

Se prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si l-am dat putin la rece pana am pregatit umplutura.

Am amestecat ouale, cu branza cremoasa, si smantana, apoi cu mararul tocat.

Am impartit aluatul in doua bucati si am intins fiecare foaie pe o suprafata bine infainata, aveti grija sa infainati si sucitorul si sa va opriti daca simtiti ca se lipeste, ridicati putin foaia si presarati din nou amidon sau faina si apoi continuati.

Am uns cu unt tava( dreptunghiulara) si am asezat prima foaie, apoi am pus compozitia de branza si deasupra a doua foaie de placinta.

Am copt placinta pana s-a rumenit frumos, in jur de 35 sau 40 de minute.

E minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Postat de merisor67

Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2015, 22:39
buna buna
la 14.10.2015, 22:41
Multumesc Motanel!
la 14.10.2015, 22:42
Arata super gustoasa!
la 14.10.2015, 22:55
Multumesc Camy scumpa mea!
la 14.10.2015, 23:03
tare bun!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking