Placinte cu varza si carnati

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
22 Aug 2014 | 6241 vizualizari
Placinte cu varza si carnati

Am salivat la fiecare reteta de placinte cu varza, postata, asa ca mi-am luat inima in dinti si le-am executat si eu. Am facut decat doua de teama ca nu vor fi pe placul baietilor, dar culmea, chiar le-au placut(mai putin Adi, care nu prea se impaca cu varza :D ) Eu le-am preparat la multicooker.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 375 gr faina
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru prepararea verzei:

  • 1 varza mica
  • 3 carnati de casa
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura pasta concentrata de rosii
  • 2 foi dafin
  • o ciupitura cimbru
  • 1 legatura marar

In plus:

  • putin ulei pentru uns vasul

Mod de preparare

Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte.

Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper.

Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta.

Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins. 

Avem grija sa nu se lipeasca mestecand in ea cu o spatula.

Cand ceapa devine translucida, adaugam varza tocata si amestecam de cateva ori in ea pentru a o ajuta sa se inmoaie.

Adaugam foile de dafin si acoperim vasul sa fiarba inabusit.

Cand varza este aproape preparata, adaugam pasta de rosii, carnatii taiati rondele si cimbrul si o mai lasam la foc moale 15 minute.

O gustam si o mai potrivim de sare si piper, daca mai este cazul.

La final adaugam zeama de la o lamaie si mararul tocat.

Pentru aluat, punem apa la incalzit cat sa suporte degetul.

Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi o diluam cu apa calda.

Adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam faina.

Va iesi un aluat destul de tare, ca de paine.

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute, dupa care il impartim in patru.

Formam cate o mingiuta din fiecare parte de aluat si le intindem in forma rotunda pe masa de lucru.

Punem varza din belsug peste doua din cele patru foi si le acoperim celelalte doua, lipindu-le marginile bine.

Eu le-am intins pe rand pentru a nu creste prea mult aluatul celei de-a doua placinte.

Ungem vasul multicookerului cu putin ulei, dar putin, doar cat sa ne ungem degetele si asezam prima placinta in el.

Punem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 20 de minute la 180 de grade.

Dupa 10-12 minute verificam daca placinta este rumenita pe partea de jos si o intoarcem invers.  Eu am testat putin aparatul la aceste doua placinte. La una am setat temperatura la 150 de grade si am setat timpul pentru 40 de minute, dar s-a preparat in 30 de minute, 20 de minute pe prima parte si 10 pe cea de a doua parte, in schimb mi-a placut mai mult culoarea placintei.

Le-am servit calde cu graunti de usturoi prin varza.

Sunt delicioase!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza si carnati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte cu varza si carnati afumati

Postat de comanligia

Placinte cu varza si carnati afumati

Se amesteca ingredientele pentru aluat,intai cele uscate,apoi peste se adauga ingredientele lichide Se framanta pana devine un aluat legat(la final trebuie sa nu se lipeasca de maini,se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2014, 14:00
Salivez de pofta trebuie sa fie tare bune urmatoarele placinte astea vor fi
la 22.08.2014, 14:01
La placinte inainte ..
la 22.08.2014, 14:03
Babi drag si eu am salivat de fiecare data cand fetele au postat
la 22.08.2014, 14:04
Adele si la tort inapoi
la 22.08.2014, 14:13
Ca intotdeauna, grozave!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking