Placinta frageda cu mere

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
14 Feb 2017 | 8247 vizualizari
Placinta frageda cu mere

In perioada asta, fructul cel mai consumat la noi, este marul. Ne plac merele, fie sa le consumam ca atare sau in deserturi. M-am oprit la o placinta frageda de aceasta data, cu umplutura de mere si bucati de nuca, indulcita cu indulcitor, care a iesit o nebunie ce se topeste in gura.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 80 gr smantana
  • 1 ou
  • 80 gr indulcitor Green Sugar pudra (sau 80 gr zahar)
  • 300 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1,4 kg mere
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar pudra ( sau 3 linguri zahar)
  • 1 lingurita plina de scortisoara macinata
  • 1 mana miez de nuca

Mod de preparare

Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca.
Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu pana lichidul scade in totalitate. La final adaugam scortisoara, amestecam bine. Luam merele de pe foc, le lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Intr-un bol, punem untul rece, smantana, oul si indulcitorul.
Toate acestea le mixam, apoi adaugam sarea, praful de copt si vanilia.
Incepem si incorporam faina cernuta, treptat, pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.

Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai aveti nevoie de 2-3 linguri in plus fata de cantitatea scrisa.
Taiem in doua aluatul. Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, punem foaia intinsa, taiem surplusul de pe margini.
Punem jumatate din miezul de nuca taiat bucatele, apoi rasturnam toata umplutura de mere rece, o nivelam cu o paleta.
Presaram restul de nuca tocata.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra si presam usor cu mainile. Daca avem surplus pe margini, il taiem.

Introducem placinta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este coapta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racesca. O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.
O pastram acoperita cu folie alimentara pentru a nu se intari.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert placinta frageda cu mere, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert placinta frageda cu mere, fara zahar

Umplutura: Decojiti merele, le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie puneti untul, merele rase si indulcitorul. Le puneti pe aragaz, la foc mai mare, invartiti mereu. Cand lichidul a...

Citeste continuarea

Placinta frageda cu mere

Postat de RuxyRux

Placinta frageda cu mere

Aluatul este unul foarte foarte bun, se intinde foarte usor si nu se rupe ceea ce zic eu e grozav :) Se prepara simplu :amestecand toate ingredientele pentru aluat se framanta pana rezulta o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2017, 19:01
Ma servesc
la 14.02.2017, 19:02
Pe gustul meu!
la 14.02.2017, 19:05
Minunata Rocsi! Niciodata n-as putea refuza! Aroma marului este absolut irezistibila! O bucata mare te-as ruga...
la 14.02.2017, 19:17
De nerefuzat!
la 14.02.2017, 19:19
Ma bucur mult ca va place! Si noi adoram dulciurile cu mere!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking