Placinta impletita cu mere

Postat de Meea in Dulciuri
23 Oct 2015 | 3142 vizualizari
Placinta impletita cu mere

Fiecare reteta are povestioara ei insa aceasta are o poveste cu emotii:)). Emotii de teama ... a fost prima data cand am facut un aluat de la A-Z, singura,fara ajutor la framantat. Era sa lesin... De la inceput m-a cucerit placinta impletita dar niciodata nu am avut curaj sa o fac, din cauza aluatului. Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de framantat.5 minute apoi, pauza, apoi iarasi 5 minute:)). Stiu ca bucataresele model cu o mana framanta pentru placinta si cu cealalta pentru o pizza care trebuie sa fie gata pentru cina:)). Va spun ca nu mi-a fost deloc prieten aluatul care trebuie framantat dar incepem sa ne cunoastem mai bine acuma! Totul are un inceput iar cand finalul aduce satisfactie atunci inceputul aceasta trebuie sa vina cat mai curand,deci spor la framantat :)).

Ingrediente

  • Ingrediente aluat (doua placinte):
  • 700g faina (pentru inceput,apoi adaugati la nevoie)
  • 200ml lapte
  • un ou
  • sare
  • 200g zahar
  • 21g drojdie uscata
  • untura
  • Ingrediente umplutura cu mere:
  • 100g unt
  • 8 mere
  • 20g scortisoara
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele caldut. Incepem marea etapa, pe care eu o numesc "etapa terorii" :)) - framantatul!!! Impartiti aluatul in doua pentru ca urmeaza sa facem 2 placinte si framantam pe rand fiecare aluat, pana cand nu mai putem si apoi framantam iarasi:)). Cand aluatul este bine framantat il intindem cu sucitorul, in forma de dreptunghi, pe masa infainata si il ungem cu ulei,apoi il lasam la frigider 20 minute (impachetat cu folie alimentara).

Scoatem aluatul din frigider, il intindem iarasi in forma de dreptunghi si pe mijloc il ungem cu untura,apoi aducem marginile spre mijloc,apoi partea de jos o ducem sus (sau ajutati-va de poze cel mai bine), impachetam din nou aluatul si il punem la frigider 20 minute (in timp ce un aluat sta la frigider ne ocupam de celalat). Repetam aceasta etapa inca odata.

Pana cand aluaturile sunt la frigider pregatim umplutura. Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Punem la topit untul, apoi adaugam merele, zaharul si scotrisoara. Lasam merele pe foc 10 minute apoi le punem la scurs.  Scoatem primul aluat.Il intindem cu sucitorul in forma de dreptunghi mai mare, taiem marginile, la diferenta de aproximativ un cm, in dreptunghiuri mai subtiri pentru impletitura. Pe mijloc punem jumatate din mere apoi incepem impachetarea. (Repetam aceiasi pasi si pentru al 2-lea aluat).  Transportam placinta pe hartia de copt din tava (sau puteti intinde aluatul si sa faceti impletitura direct pe foaia de copt), ungem cu ou amestecam cu lapte si lasam la cuptor aprox. o ora sau pana cand placinta s-a rumenit bine.  

Este momentul cand in casa miroase divin,a Craciun ♥. Gata cu framantatul,sa trecem la degustat acum!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Postat de oanapl

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Aluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi...

Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu mere

Postat de MotanLaOale

Desert placinta impletita cu mere

Aluatul foietaj se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2015, 16:12
ce fain arata
la 23.10.2015, 16:13
Arata minunat!
la 23.10.2015, 16:15
arata bine
la 23.10.2015, 16:26
Super buna
la 23.10.2015, 16:26
Va pup :*

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking