Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 170 gr nuca macinata (sau mai putin daca vreti sa nu fie foarte multa nuca)
- coaja si sucul de la o portocala
- 2 linguri Green Sugar
- ulei pentru uns foile
- Pentru uns:
- 3 linguri miere de salcam
- cateva nuci tocate
- coaja de la 1/2 portocala
Mod de preparare
O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta.
Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei.
Inr-un bol amestecam nuca macinata cu coaja de la o portocala, indulcitorul Green Sugar si sucul de la o portocala apoi amestecam.
Punem jumatate din amestecul de nuca de-a lungul foilor de placinta si rulam. Ungem si deasupra cu un pic de ulei.
Procedam la fel si cu celelalte foi de placinta obtinand si a doua placinta rulata.
In vasul de ceramica punem foaie de copt (doar pt a scoate mai usor placinta la final) si asezam cele doua rulori in vas.
Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la o ora si jumatate. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).
La terminarea programului scoatem placinta pe o farfurie si o ungem cu 2-3 linguri de miere. Presaram deasupra nuca taiata si coaja de la 1/2 portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|