Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot

Postat de timea in Slow Cooker
30 Mar 2016 | 3735 vizualizari
Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot

Va prezint o placinta aromata cu nuca si portocala, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. In perioada de post putem unge foile de placinta cu ulei iar in rest cu unt.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 170 gr nuca macinata (sau mai putin daca vreti sa nu fie foarte multa nuca)
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 2 linguri Green Sugar
  • ulei pentru uns foile
  • Pentru uns:
  • 3 linguri miere de salcam
  • cateva nuci tocate
  • coaja de la 1/2 portocala

Mod de preparare

O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta.

Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei.

Inr-un bol amestecam nuca macinata cu coaja de la o portocala, indulcitorul Green Sugar si sucul de la o portocala apoi amestecam.

Punem jumatate din amestecul de nuca de-a lungul foilor de placinta si rulam. Ungem si deasupra cu un pic de ulei.

Procedam la fel si cu celelalte foi de placinta obtinand si a doua placinta rulata.

In vasul de ceramica punem foaie de copt (doar pt a scoate mai usor placinta la final) si asezam cele doua rulori in vas.

Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la o ora si jumatate. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

La terminarea programului scoatem placinta pe o farfurie si o ungem cu 2-3 linguri de miere. Presaram deasupra nuca taiata si coaja de la 1/2 portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciolan dezosat la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Ciolan dezosat la slow cooker Crock Pot

Se spala ciolanul, se indeparteaza ata cu care a fost infasurat si se tamponeaza de surplusul de apa.  Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in 2 sau in 4, in functie de cat...

Citeste continuarea

Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot

Carnea de porc se lasa peste noapte la marinat, cu ulei de masline, condimente dupa gust si frunze de rozmarin proaspat. Se pun bucatiile marinate in vasul slow cookerului Crock-Pot , setam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 21:01
Mă cam tentează
la 30.03.2016, 21:02
Wooow,ce pofta mi-ai facut!
la 30.03.2016, 21:03
Super buna!
la 30.03.2016, 21:05
la 30.03.2016, 21:06
Tare buna!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking