Placinta melc cu branza si ceapa verde

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
24 Mai 2020 | 1582 vizualizari
Placinta melc cu branza si ceapa verde

Aceasta placinta poate fi servita atat dimineata la micul dejun cat si seara, alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt. E grozav de buna! "Aluaturi de casa"

Ingrediente

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • cca 400-450 ml apa
  • 250 g branza feta
  • 2-3 lg iaurt
  • 1 ou mic
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana.

Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea.

Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa. Se toarna maiaua si se porneste mixerul la viteza mica. Treptat se toarna apa calduta, alternativ cu uleiul. Cand s-au incorporat toate ingredientele se mareste viteza pentru 5 minute. La final se adauga untul la temepratura camerei si se lasa inca 2 minute. Aluatul trebuie sa fie moale, nelipicios si fin. Se lasa la loc cald, acoperit pana isi dubleaza volumul.

Branza feta se da pe razatoarea cu gauri mari, se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Ceapa verde se taie rondele si se incorporeaza in crema debranza.

Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare parte in foaie dreptunghiulara, pe masa infainata, cu o grosime de cca 0.5 cm. Se intinde pe foaie o parte din crema de branza apoi se ruleaza cat mai strans. Se asaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, dandu-i forma de melc. La fel se procedeaza cu restul aluatului, asezandu-se in tava in continuarea celeilalte placinte, astfel formandu-se melcul. 

Se bate bine oul si se unge placinta pe deasupra.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta melc cu branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Oua panirat

Postat de rocsi_1612

Oua panirat

Punem cele 5 oua la fiert cu un praf de sare si le lasam 10 minute. Cand sunt gata le trecem pe sub apa rece apoi le decojim. Taiem ouale in doua pe lungime si scoatem galbenusurile. Tonul il...

Citeste continuarea

Trandafiri aperitiv

Postat de panacris

Trandafiri aperitiv

Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 15:20
Prima venita !!!!
la 24.05.2020, 15:43
la 24.05.2020, 16:00
Buna
la 24.05.2020, 16:03
Adauga comentariu...
la 24.05.2020, 16:40
super buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking