Placinta melc cu branza si ceapa verde

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
24 Mai 2020 | 1596 vizualizari
Placinta melc cu branza si ceapa verde

Aceasta placinta poate fi servita atat dimineata la micul dejun cat si seara, alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt. E grozav de buna! "Aluaturi de casa"

Ingrediente

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • cca 400-450 ml apa
  • 250 g branza feta
  • 2-3 lg iaurt
  • 1 ou mic
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana.

Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea.

Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa. Se toarna maiaua si se porneste mixerul la viteza mica. Treptat se toarna apa calduta, alternativ cu uleiul. Cand s-au incorporat toate ingredientele se mareste viteza pentru 5 minute. La final se adauga untul la temepratura camerei si se lasa inca 2 minute. Aluatul trebuie sa fie moale, nelipicios si fin. Se lasa la loc cald, acoperit pana isi dubleaza volumul.

Branza feta se da pe razatoarea cu gauri mari, se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Ceapa verde se taie rondele si se incorporeaza in crema debranza.

Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare parte in foaie dreptunghiulara, pe masa infainata, cu o grosime de cca 0.5 cm. Se intinde pe foaie o parte din crema de branza apoi se ruleaza cat mai strans. Se asaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, dandu-i forma de melc. La fel se procedeaza cu restul aluatului, asezandu-se in tava in continuarea celeilalte placinte, astfel formandu-se melcul. 

Se bate bine oul si se unge placinta pe deasupra.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta melc cu branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

Postat de merisor67

Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm...

Citeste continuarea

Placinte ardelenesti cu branza

Postat de MotanLaOale

Placinte ardelenesti cu branza

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata". Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 15:20
Prima venita !!!!
la 24.05.2020, 15:43
la 24.05.2020, 16:00
Buna
la 24.05.2020, 16:03
Adauga comentariu...
la 24.05.2020, 16:40
super buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking