Placinta (melcisori ) cu mere

Postat de gicuta69 in Dulciuri
17 Ian 2016 | 3635 vizualizari
Placinta (melcisori ) cu mere

In ton cu vremea de-afara :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500-550 g faina
  • un ou
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,500 kg mere
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)

In plus: ulei pentru uns foile

Mod de preparare

 

Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine  pana iese un aluat care nu se lipeste de maini.

Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul .Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi .Le lasam la odihnit pana pregatim   umplutura.

Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul .Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si  adaugam scortisoara.Le lasam la racit.

Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.

Picuram ulei pe masa de lucru,luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma  de spirala.Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc  frumos.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta (melcisori ) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Postat de Constelatialeu

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la...

Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

Postat de katty

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

 Facem mai intai, inghetata de vanilie. Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2016, 17:35
Delicioasa
la 17.01.2016, 17:35
Deliciosi, deja le simt mirosul !
la 17.01.2016, 17:36
la 17.01.2016, 17:47
Super reusite!
la 17.01.2016, 18:05
Avem si dulce

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking