Ingrediente
- 1 galbenus de ou
- 1 foaie rotunda de aluat de foietaj
- 2 ouă întregi
- 50 g zahăr pudră
- 30 g unt moale
- 50 g pudra praline
- 100 g pudră de migdale
- 50 g ciocolata alba
Pentru pudra de praline: va va ramane
- 100 g de zahar
- 100 g migdale+alune
Mod de preparare
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit. Cand s-au racit le mixam pentru o obtine o pudra (sau continuam pana obtinem o pasta - ca pentru Prajitura Paris-Brest).
Pregatiti placinta :
Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale. Incorporati treptat pudra de migdale si cea de praline. Aşezăm discul de aluat într-o tavă, pe o hârtie de copt. Puneti crema in centru. Punem figurina si bucatelele de ciocolata alba.
Inchideti in forma de demi-luna, apasati si sudati bine marginile. Bateti galbenusul de ou cu 1 lingura de apa rece.
Ungeti suprafata placintei cu un penson si puteti trasa linii cu dosul unui cutit. Faceti gauri cu o scobitoare.
Punem placinta 20 minute la rece, până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pralinata - Galette de rois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|