Placinta pralinata - Galette de rois

Postat de ctlina in Dulciuri
10 Feb 2017 | 2888 vizualizari
Placinta pralinata - Galette de rois

Dupa reteta clasica cu crema "frangipane" (un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale), va propun o placinta cu umplutura pralinata de data aceasta. Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta, cu ocazia Epifaniei - 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. O public cu un pic de intarziere :)    http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/placinta-pralinata-galette-de-rois.html

Ingrediente

  • 1 galbenus de ou
  • 1 foaie rotunda de aluat de foietaj
  • 2 ouă întregi
  • 50 g zahăr pudră
  • 30 g unt moale
  • 50 g pudra praline
  • 100 g pudră de migdale
  • 50 g ciocolata alba

Pentru pudra de praline: va va ramane

  • 100 g de zahar
  • 100 g migdale+alune

Mod de preparare

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit. Cand s-au racit le mixam pentru o obtine o pudra (sau continuam pana obtinem o pasta - ca pentru Prajitura Paris-Brest).
 
Pregatiti placinta :

Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale. Incorporati treptat pudra de migdale si cea de praline. Aşezăm discul de aluat într-o tavă, pe o hârtie de copt. Puneti crema in centru. Punem figurina si bucatelele de ciocolata alba.

Inchideti in forma de demi-luna, apasati si sudati bine marginile. Bateti galbenusul de ou cu 1 lingura de apa rece.

Ungeti suprafata placintei cu un penson si puteti trasa linii cu dosul unui cutit. Faceti gauri cu o scobitoare.

Punem placinta 20 minute la rece, până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 20 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pralinata - Galette de rois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi glazurate de post, la cuptor

Postat de Nadyne

Gogosi glazurate de post, la cuptor

     Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.      Se...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert ciocolata de casa cu stafide

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2017, 21:34
Ce minunatie!
la 10.02.2017, 21:47
Interesanta si cred ca si foarte gustoasa
la 10.02.2017, 22:18
la 10.02.2017, 22:19
Super trebuie sa fie!
la 10.02.2017, 23:24
Yummy, iar ai adus bunatati!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking