Placinta pufoasa cu mere

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
5 Dec 2015 | 5805 vizualizari
Placinta pufoasa cu mere

Mai stiti cornurile alea pufoase inspirate din reteta minunata a diacontei? Iaca, am facut si placinta din aluatul ala si tare buna a iesit. Data viitoare cred ca incerc si cozonac. Placinta este si pentru Mos Craciun, pe care il astept cu drag inca de pe acum :D

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina;
  • un plic de drojdie uscata (7 g);
  • un praf de sare;
  • 5 linguri zahar;
  • o lingurita cu scortisoara;
  • 3 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 300 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 60 g zahar;
  • jumatate de lingurita de scortisoara macinata.
  • In plus:
  • ulei pentru uns masa de lucru si pentru uns tava;
  • 4-5 linguri de faina pentru pus pe masa de lucru si pentru framantat;
  • doua galbenusuri + doua linguri lapte pentru uns;
  • o lingura de zahar pentru presarat pe deasupra;
  • tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga laptele caldut, uleiul si ouale. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care se pune un prosop si se lasa la crescut la loc cald.

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, se pun intr-o cratita, se amesteca cu zaharul si se calesc, amestecand din cand in cand pana cand scade zeama pe care au lasat-o initial. La final se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara macinata. Se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cand coca a crescut, se unge masa de lucru cu ulei. Se pune incet aluatul pe masa si se mai framanta cu 4-5 linguri de faina, apoi se imparte in doua.  Se ia o jumatate de aluat si se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, iar peste el se adauga merele caldute. Se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei cealalta jumatate de aluat cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei, se ruleaza pe sucitor, apoi se pune cu grija peste merele din tava.Se unge placinta cu galbenusurile amestecate cu lapte, apoi se presara zahar.

Se baga tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se asteapta sa se raceasca, apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pufoasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Postat de Nadyne

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2015, 12:46
Îmi plac mult pufosenie ăstea cu mere
la 05.12.2015, 12:49
Ma bucur, Luana!
la 05.12.2015, 13:11
Vin si eu bine arata si buna mai este
la 05.12.2015, 13:21
Imi place tare muuuult!
la 05.12.2015, 13:31
Multumesc, fetelor!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking