Placinta ruseasca cu branza si stafide

Postat de Corina33 in Dulciuri
4 Sep 2015 | 6040 vizualizari
Placinta ruseasca cu branza si stafide

Buna tare placinta asta. De cand a "aparut" pe sait a devenit unul din deserturile preferate, cred ca nici clatite nu fac la fel de des :)

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g smantana 30% grasime
  • 3 linguri de gris (cu varf)
  • 3-4 linguri zahar alb sau brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g branza dulce
  • 70 g stafide
  • unt ptr uns tava

Mod de preparare

Se amesteca bine smantana cu grisul intr-un bol si se lasa asa cam 30 de minute. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda.

Se unge cu unt o tava rotunda sau dreptunghiulara in care o sa coacem placinta.

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga si un praf de sare. Se adauga branza, se mai mixeaza putin, se adauga smantana cu grisul, iar la sfarsit stafidele scurse bine de apa.

Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Se pudreaza cu zahar, daca doriti mai dulce. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta ruseasca cu branza

Postat de mirela0911

Placinta ruseasca cu branza

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...

Citeste continuarea

Desert placinta ruseasca cu branza

Postat de Ksenya

Desert placinta ruseasca cu branza

Stafidele se pun la inmuiat. Se pune grisul intr-un castron cu smantana, se incorporeaza si se lasa la odihnit minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema. Ouale se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2015, 19:10
Ohooo, brânză dulce şi smântână la greu, cum să nu fie bună, cum să nu fie gustoasă. Super!
la 04.09.2015, 19:14
Padre, mare dreptate ai, mai pe gustul meu de atat nu cred ca putea fi!
la 04.09.2015, 19:17
Mmm, Corinuto, ce buna e!
la 04.09.2015, 19:18
E deja la favorite !
la 04.09.2015, 19:22
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking