Placinta rustica cu carne si susan

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
2 Noi 2016 | 4885 vizualizari
Placinta rustica cu carne si susan

O placinta minunata, cu-un aluat care se topeste in gura de fraged si un gust senzational! 

Ingrediente

Foi:

  • 225 gr. unt gras( 82%)
  • 250 gr. faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • un sfert de lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de usturoi
  • un praf de turmeric
  • faina si amidon pentru intins foile

Umplutura:

  • 620 gr. piept de pui( un piept mare)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita ulei masline( ulei cu oregano am pus eu)
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • un praf de turmeric
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita amidon
  • o lingura pesmet
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 3 linguri susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute.

Intre timp se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si apoi se amesteca cu oul, mustarul, uleiul de masline, amidonul si pesmetul, apoi cu sare, piper, turmeric.

Intr-o tigaie se incinge uleiul( cele 3 linguri), apoi se  caleste compozitia la foc mic pana se albeste, apoi se raceste complet( eu am pus vasul la rece).

Aluatul se scoate de la rece si se pune pe suprafata de intins bine infainata, la fel de bine infainam si sucitorul.

Aluatul se imparte in 5 bucati egale.

Fiecare bucata se intinde subtire, cat de subtire se poate, veti vedea ca la un moment dat va da se se rupa, atunci nu mai insistati.

Pentru a intinde usor foile eu am pus pe suprafata de intins si faina  si amidon. Cand am simtit ca se lipeste am ridicat aluatul usor si am pus sub el din nou faina si amidon, apoi am continuat sa intind.

Pentru inceput am intins foaia intr-un dreptunghi, apoi am intors-o pe cealalta parte si am intins-o pana la capat cat am putut de subtire.

Compozitia de carne am impartit-o in cinci parti.

La baza de jos a fiecarei foi am pus umplutura si apoi am rulat strans si am asezat fiecare rulou in tava tapetata clasic cu unt si faina.

Am procedat la fel cu restul foilor.

Am batut 3 galbensuri si am pensulat placinta pe toata suprafata. Am presarat susanul.

Placinta mea a stat la cuptorul incins  la 180 de grade timp de 40 de minute. Cand a fost gata, am taiat-o calda.

Noi am mancat-o cu ceapa rosie...o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu carne si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Retete similare

Placinte cu varza si carnati

Postat de merisor67

Placinte cu varza si carnati

Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte. Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper. Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o...

Citeste continuarea

Cartofi noi copti cu sunca si seminte

Postat de mihaelar63

Cartofi noi copti cu sunca si seminte

Cartofii noi se curata bine cu un buretel de vase pe care-l folositi doar in acest scop . Spalati patrunjelul verde. Spalati cartofii si ii puneti la fiert ina pa cu sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2016, 21:59
Minunata placinta ai facut
la 02.11.2016, 22:05
Asa este Tim...e minunata...iti multumesc scumpo!
la 02.11.2016, 22:35
buna cu carne
la 02.11.2016, 23:02
Mmm, placintica asta cred ca este deliciosa. Ce bine arata si ceapa rosie. Ador ceapa.
la 02.11.2016, 23:13
Multumesc Motan!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking