Placinta rustica cu mac si branza

Postat de simona72 in Prajituri
16 Aug 2015 | 4941 vizualizari
Placinta rustica cu mac si branza

Daca tot vorbim de pofte hai sa va povestesc cum am poftit cateva zile la placinta cu branza a Rocsiutei noastre. Am pornit de la reteta ei, dar pe parcurs placinta s-a transformat cu totul, ca de, nu te incurci cu poftele mele:)))) Combinatia este una foarte buna, o crema fina de branza si o crema cu mac. Nu este o placinta foarte dulce, dar asta o puteti adapta dupa gustul vostru...Sper sa va faca si voua pofta placinta mea si sa o incercati!

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou batut ca pt omleta
  • 370-400 gr faina alba
  • 1 lingurita drojdie proaspata sfaramitata
  • pt umplutura cu mac:
  • 150 gr mac
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 300-320 ml lapte
  • 2 albusuri 1 praf de sare
  • pentru umplutura de branza:
  • 650-700 gr branza dulce de vaci
  • 120 gr zahar brut
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • pentru deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zahar brut
  • optional: zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea tavei in care va fi coapta placinta. Lasam aluatul intins 10 minute la loc caldut.

Pentru umplutura de mac: maruntim macul la masina de macinat cafea. Eu folosesc o masina veche de macinat cafeaua care nu are alta intrebuintare decat in a face zahar pudra... Punem laptele, zaharul si macul maruntit intr-o craticioara cu fund dublu. Lasam pe foc sa fiarba aproximativ 5-7 minute, pana compozitia se ingroasa. Atentie, sa amestecati sa nu se prinda de fundul vasului, iar daca compozitia este prea groasa mai adaugati lapte. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma de albusuri cu macul fiert si racit. Se rastoarna compozitia peste blatul din tava.

Pentru crema de branza: in bolul robotului de bucatarie punem toate ingredientele si lasam robotul sa-si faca treaba pana ingredientele sunt bine amestecate, iar branza bine zdrobita. Va rezulta o crema fina de branza. Punem compozitia de branza peste cea de mac.

Cealalta jumatate de aluat, o intindem cu sucitorul la fel ca si pe prima si o punem peste crema de branza. Avem grija ca foaia sa fie putin mai mare pentru a putea baga marginile putin in interior. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si presaram putin zahar brut pe deasupra. Dam placinta la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50-60 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu mac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Postat de oanapl

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Iata cum se prepara Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz) Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie. La fel se procedează și cu merele. Se mixează apoi...

Citeste continuarea

Reteta de tarta cu dovleac si bezea

Postat de Oana

Reteta de tarta cu dovleac si bezea

Asa se prepara Reteta de tarta cu dovleac si bezea amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2015, 14:30
la 16.08.2015, 14:36
Bună plăcintă!
la 16.08.2015, 14:40
Tare buna cred ca e!
la 16.08.2015, 14:58
Ce-mi placeeeee!
la 16.08.2015, 14:59
Multumesc pt aprecieri!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking