Placinta sarata cu branza si dovlecel

Postat de timea in Pizza
19 Mar 2015 | 4366 vizualizari
Placinta sarata cu branza si dovlecel

Placintele acestea le-am facut de foarte mult timp, acu doua luni, chiar de ziua mea si de atunci am tot postat retete si astea au ramas deoparte :). Le-a venit randul sa fie postate in cele din urma.

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 340 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde/galben ( al meu era pe jumatate galben si pe jumatate verde, deci perfect)
  • 1 ceapa alba mica
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 dovlecei mici
  • 100 gr cascaval
  • 1 cutie branza Delaco cu verdeata
  • 1 ou + 1 albus ( galbenusul il folosim la uns impreuna cu 3 lingurite de lapte)
  • un pic de sare si piper
  • 8 linguri ketchup de casa sau cumparat, usor picant (cate 4 linguri pentru fiecare placinta)
  • condimente mediteraneene

Mod de preparare

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o taiem in doua si apoi o feliem, iar ardeii ii taiem felii, dar nu foarte mici. Calim ceapa impreuna cu ardeii, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Lasam deoparte la racit

Pregatim doua tavi, eu am folosit una rotunda si una dreptunghiulara mai mica (aprox 25/30 cm) punand foaie de copt in fiecare

Intindem pe rand doua foi putin mai mari decat tavile in care urmeaza a fi puse, si le asezam cu grija in tavi.

Ungem fiecare foaie de aluat cu ketchup si impartim legumele calite pe ambele foi

Intr-un bol mixam cu un tel oul, albusul, crema de branza si adaugam un pic de sare si piper

Acest mix la fel il impartim in cele doua tavi peste legume.

Urmeaza apoi cascavalul taiat felii mici, iar peste cascaval punem dovlecelul taiat felii subtiri

Tragem usor marginile aluatului putin peste umplutura, apoi ungem cu o pensula peste tot cu galbenusul de ou amestecat cu 3-4 lingurite de lapte.

Rasnim deasupra condimente mediteraneene.

Dam tavile la cuptor timp de aprox 30 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade sau la foc mediu.

Scoatem tavile din cuptor si servim placinta calda sau rece,  dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...

Citeste continuarea

Placinta cu ceapa verde

Postat de caroline

Placinta cu ceapa verde

Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit .  Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2015, 20:05
buna buna
la 19.03.2015, 20:05
Pe asta am mai comentat-o. Bag seama, ca să fiu în ton cu cele spuse atunci, recidivezi la partea cu brânză. Altfel, cum spuneam, faină!
la 19.03.2015, 20:06
buna placinta!
la 19.03.2015, 20:07
foarte reusita
la 19.03.2015, 20:08
avaiiiiiiiii,vaiiiii

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking