Placinta taraneasca cu carne de porc

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2015 | 4919 vizualizari
Placinta taraneasca cu carne de porc

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3,5 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ketcup(eu am avut facut de mine)
  • 3 oua
  • 1 lingurita cimbru
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.
Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 minute, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.In acest timp ne ocupam de umplutura... Dam carnea prin masina de tocat.

Curatam ceapa,o taiem  marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.
Adaugam carnea tocata  si condimentam cu sare si piper.
Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.
Adaugam cimbrul, boiaua si ketcup-ul. Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min.
Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit. Separat spargem ouale, le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit. Amestecam.

Punem  aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie  mai groasa.
Ungem o tava (eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22) cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii.
Turnam umplutura in vas si nivelam. Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii. Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta.Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor, la 180 grade, pentru circa 40-45 minute, pana cand placinta este frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca circa 15 minute dupa care putem servi.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Placinta taraneasca

Postat de gaby_d

Placinta taraneasca

Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri) Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat. Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2015, 18:36
buna buna
la 13.05.2015, 18:46
la 13.05.2015, 18:51
Pregatesc o salata la placinta asta buna!
la 13.05.2015, 18:59
multumesc,Motanel!
la 13.05.2015, 19:00
multumesc,Adele!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking