Placinta taraneasca

Postat de gaby_d in Porc
5 Oct 2010 | 23653 vizualizari
Placinta taraneasca

Recunosc ca una dintre fetele pe care le apreciez cel si cel mai mult pe acest site, este Epurasha:). Atat de mult imi place cum face ea papa si din ce a ramas. Nu stiu de ce eu si datorita acestui aspect consider o femeie gospodina. Imi aminteste mereu de mama, care din putin facea mult, de papam noi toti din casa si era imposibil sa nu mai fie mereu unul in plus la masa. Asa ca azi,...ma uitam prin frigider...Aveam intr-o craticioara niste piure ramas si o bucata de cotlet de porc de vreo..400 grame ramasa cu o zi inainte cand am facut snitele. Asa ca din ce era si cu ce am adaugat am incropit o placinta taraneasca din care am mancat de nu ma puteam opri:d. Ca sa nu mi se para c-am mancat mult, mi-am pus in farfurie o portie normala apoi am mancat direct din vas:))))))

Ingrediente

  • 400 gr cotlet porc
  • 100 gr costita afumata
  • 2 oua
  • 100 gr branza vaci
  • 100 gr cascaval ras +2 linguri
  • o lingura smantana
  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • 7-8 cartofi

Mod de preparare

Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri)

Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat.

Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute.

Am adaugat o cescuta  de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am taiat felioare. Am adaugat peste carne.Am lasat la foc pana a scazut apa apoi am oprit focul, am lasat sa se racoreasca si am adaugat doua linguri de cascaval ras si un ou. Am potrivit gustul de sare si piper.

Am turnat amestecul intr-un vas yena uns cu ulei. Deasupra am intins un strat de piure facut din cartofii fierti , pasati  cu putin lapte si unt (in cazul meu era gata facut:) ).

Am batut un ou, am adaugat branza de vaci, cascavalul (cele 100 gr ), smantana , sare si am turnat deasupra cartofilor.

Am bagat la cuptor, la foc potrivit pana ce s-a rumenit frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Desert placinta taraneasca cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinta taraneasca cu gutui

  Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2010, 14:09
yam, yam...am ajuns si eu la masa... ce bine arata...
la 05.10.2010, 14:11
adinutzo, e calda si buna (mancarea mah)) si am castraveti pusi la murat de gospodina de mine)si-s tare buni. hai! (moa, ce m-am laudat)
la 05.10.2010, 14:13
Mie sa-mi dai placinta. Castravetii mananca-i tu.
la 05.10.2010, 14:20
ce bine arata!rumena...las furcile!
la 05.10.2010, 14:23
pai daca ma tentezi su cu castraveti murati...vin repede la tine

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking