Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
15 Feb 2024 | 1420 vizualizari
Reteta de placinta taraneasca cu mere

Cand ai ingrediente de la tara, cum ar fi untura, iaurt, oua, mere, pui si faci o placinta grozava care se topeste in gura. Nu mai spun ca am stat doar pe langa tava pana s-a terminat placinta si tot imi taiam cate o bucatica! Iese mult, mult prea buna! Pentru Reteta de placinta taraneasca cu mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: untura, oua, iaurt, zahar, faina, mere.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de placinta taraneasca cu mere
  • Pentru aluat:
    • 150 gr untura
    • 2 oua
    • 140 gr iaurt
    • 5 linguri zahar brut
    • 1 lingurita drojdie uscata
    • 500-550 gr faina
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru umplutura de mere:
    • 2 kg mere
    • 1 cub de unt
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 2 linguri pesmet
    • zahar pudra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere

Incepeti cu pregatirea umpluturii, pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece. Merele spalate, le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti untul, merele si zaharul. Amestecati, le lasati pe foc, pana se retrage tot lichidul. La final adaugati scortisoara macinata, amestecati si trageti tigaia de pe foc. Lasati sa se raceasca.

Aluatul: Puneti intr-un bol untura, ouale, zaharul brut si le mixati. Adaugati iaurtul, amestecati. Cerneti faina, puneti jumatate in bol. Adaugati si drojdia si incepeti sa framantati. Puneti vanilia, un praf de sare, apoi adaugati faina treptat, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il acoperiti, il lasati 30 de minute la odihnit. Il rasturnati pe masa de lucru, il impartiti in doua bucati egale. Pe o hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, intindeti o foaie, pentru o tava de 24/37 cm. O asezati cu tot cu hartie in tava, o intepati cu furculita, presarati pesmetul. Puneti umplutura de mere si o nivelati. Intindeti si a doua bucata de aluat intr-o foaie, o asezati deasupra. Apasati usor cu degetele, o intepati cu furculita din loc in loc. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 40 de minute. Dupa acest timp, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceaca. O pudrati cu zahar, o portionati si serviti!

Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta cu branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta taraneasca cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta taraneasca cu mere

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie, smantana si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza. Se pune faina treptat si praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2024, 21:53
Un deliciu, imi plac placintele cu mere
la 16.02.2024, 02:06
la 16.02.2024, 04:50
Buna buna! Imi place si mie!😍👍
la 16.02.2024, 09:24
Foarte bună...!
la 16.02.2024, 09:31

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking