Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci

Postat de simona72 in Mancaruri cu carne
26 Mar 2013 | 9521 vizualizari
Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr ciuperci champinion proaspete
  • un ardei iute
  • o ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa rosie
  • o cescuta de vin alb
  • 3 linguri pasta de ardei copti dulce(eu am avut facuta in casa)
  • jumatate kg ardei copti
  • 2 bucati cirnat crud uscat, de mistret
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de unt +o lingurita unt pt uns vasul
  • patrunjel
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si ardeiul iute taiat feliute. Lasam pe foc sa se inmoaie si sa se caleasca legumele, adaugam ciupercile taiate in sferturi si o cescuta de vin alb. Lasam pe foc pina scade zeama formata, dar nu de tot, adaugam sare, ardeii copti, curatati de simburi si cotoare, taiati in bucati mai mari(eu am avut la congelator). Mai lasam 2 minute pe foc, adaugam cirnatii taiati feliute, pasta de ardei copti, patrunjelul si mararul, amestecam si luam tigaia de pe foc.

Cartofii fierti in scurgem de apa, ii punem intr-un vas si ii zdrobim usor cu furculita, dar sa nu devina piure, adaugam lingura de unt, putina sare si ii amestecam. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, punem cartofii zdrobiti, iar peste punem compozitia din tigaie. Acoperim cu folie de aliminiu si dam la cuptorul incins la 160 grade pt 20 minute. Merge de minune cu muraturi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Parjoale moldovenesti

Postat de Ksenya

Parjoale moldovenesti

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...

Citeste continuarea

Sărmăluțe în foi de viță

Postat de Ina

Sărmăluțe în foi de viță

Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii.  Adaugam  3­-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2013, 15:08
Mă gândeam că-i de post, având mustrări de conştiinţă pentru fasolea mea cu şorici, dar văd că are cârnaţi. Super! Dar după post
la 26.03.2013, 15:10
Sună nemaipomenit!
la 26.03.2013, 15:11
bunaciune
la 26.03.2013, 15:12
Parinte ))
la 26.03.2013, 15:12
Buna!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking